Яка зелень підходить для піци - фото 1

Італійська піца – популярна сучасна страва, рецептура якої заснована на вікових традиціях. Її зразковий склад відомий кожному. Однак якщо шанувальникам піци поставити питання про те, який саме інгредієнт відповідає за пікантність страви та неповторність аромату, відповідь викличе скруту. Мало хто здогадується, яку колосальну роль у шедеврі італійських кулінарів грають зелень та спеції.

Які спеції додають до піци

Класична піца являє собою хрумкий коржик, покритий запеченим сиром і наповнений різноманітними начинками. Традиційним наповненням вважаються шматочки м'ясної та ковбасної продукції, оливки, помідори та гриби. Інгредієнти можуть змінюватись та доповнюватися. На сайті Cipollino можна зібрати власний шедевр, комбінуючи продукти за смаком. Однак жоден професіонал не стане готувати піцу, якщо не має в своєму розпорядженні достатнього запасу свіжої або сушеної зелені.

Для приготування смачної та ароматної страви найчастіше використовують таку зелень:

  1. Базилік.
  2. Розмарін.
  3. Майоран.
  4. Чабер.

Базилік – зелень для піци

Базилік – це зелень, яку дуже шанують італійці. Завдяки ніжному пряному аромату спеція прижилася й у нашій кулінарній культурі. Базилік ідеально поєднується з м'ясом та томатами. Саме завдяки унікальній «дружбі» трави з помідорами цей вид найчастіше використовується при випіканні піци. Цікавий факт – базилік не завжди зеленого кольору. Набагато частіше можна зустріти його з фіолетовими листочками.

Розмарин

Аромат популярної зелені називають солодким чи камфорним. Хтось відчуває у цій спеції нотки хвої та легку гостроту. Розмарин використовували в кулінарії ще з давніх часів. Аромат унікальної зелені, що візуально нагадує ялинку, забезпечив прянощі гідне місце на кухонних полицях знаменитих шеф-кухарів.


Далеко не все піцайоло додають розмарин у страву: деяким цей аромат здається надто настирливим. Однак пікантна ялинка періодично є інгредієнтом традиційної піци.

Майоран

Опис смакових якостей майорану відрізняється у різних кулінарних джерелах. Іноді згадується про деревні нотки зелені. При термічній обробці відчувається ледь помітний аромат шавлії, легка терпкість, оригінальна пікантність.

Чабер

Гіркий пекучий чабер – частий «гість» на кухонних полицях піцайоло. Класичний рецепт не включає зелень з яскраво вираженим смаком до складу піци. Однак любителі гострого часто вибирають виріб з цією пряністю.

З якою зеленню найсмачніша піца

Яка зелень найяскравіше розкриває смак італійського шедевра – це питання особистих уподобань. Щоб вибрати улюблену пряність, варто куштувати різні варіанти. Cipollino пропонує доставку різних видів піци. Кожна страва – унікальна композиція основних інгредієнтів та ідеально підібраних спецій.

Яка зелень підходить для піци - фото 2