З якими грибами роблять піцу - фото 1

Гриби – інгредієнти для піци, що додає не лише смаку, а й текстури страві. Можуть бути використані як основна начинка, так і в поєднанні з іншими добавками. Існує безліч видів грибів, які можна використовувати для приготування піци. Розглянемо найпопулярніші.

Печериці

Печериці - найпоширеніший вид грибів, що використовується в кулінарії. Мають ніжний смак та м'яку текстуру, що робить їх ідеальним вибором для піци. Їх не потрібно попередньо відварювати та обсмажувати, тому вони настільки популярні при приготуванні піци для великої кількості клієнтів. Також з ними неможливо помилитися у виборі, а значить страва однозначно буде безпечною для вживання.

Лисички

Лисички відрізняються ніжним ароматом та солодкуватим смаком. Вони мають м'яку текстуру та поєднуються з сиром та томатами. Лисички можна нарізати тонкими скибочками або використовувати цілими. Виглядають на піці розкішно за рахунок життєрадісного відтінку.

Підберезовики

Підберезовики — гриби з насиченим смаком та ароматом. Відрізняються щільною текстурою та добре зберігають форму при приготуванні. Також не створюють жодних обмежень, в якому вигляді їх додавати - циліком або скибочками.

Шіїтаке

Шіїтаке - гриби з азіатським походженням, які мають насичений смак та аромат. З щільною текстурою і добре поєднуються з іншими інгредієнтами, такими як соєва курка і соус. Цей вид не так часто використовується для приготування страви. Як правило, їх можна побачити в рецептурі китайської піци.

Портобелло

Портобелло – великі гриби з м'ясистою текстурою. Вони добре підходять для приготування вегетаріанської піци, тому що можуть замінити м'ясо.

Використовуються й інші види грибів, такі як опеньки, грузді, білі гриби та інше. З білими грибами піца сподобається справжнім гурманам. Вони настільки насичені за смаком, що їх часто використовують як єдиний інгредієнт – лише соус та трохи спецій.

Як приготувати піцу з грибами?

Приготування піци з грибами мало чим відрізняється від класичного способу. Необхідно тільки більше уваги приділити саме грибам, залежно від обраного виду.

Для приготування знадобляться такі компоненти:

  • тісто;
  • томатний соус;
  • гриби (на ваш вибір);
  • моцарелла;
  • оливкова олія;
  • сіль та перець за смаком.

Найпростіше використовувати тісто для піци вже готове. Але якщо хочете приготувати його самостійно, то необхідно в склянці теплої води розмішати 2 склянки борошна.

Щоб тісто вийшло пухнастим, потрібно додати столову ложку сухих дріжджів. Для максимально приємного смаку також знадобиться по столовій ложці солі та цукру. А щоб тісто вийшло соковитим, влийте 2 столові ложки оливкової олії. Всі інгредієнти ретельно змішайте та вимішуйте доти, поки не вийде еластичне тісто. Щоб з тістом було зручно працювати, потрібно дати полежати йому півгодини.

З якими грибами роблять піцу - фото 2

Далі наріжте гриби і злегка обсмажте на сковороді. Поки готуєте начинку, розігрійте духовку. Після приступайте до розкочування тіста. Далі викладіть томатний соус на тісто, залишаючи краї вільними. Викладіть гриби на соус і посипте моцарелою. Запікайте піцу в духовці протягом 15-20 хвилин.

Важливо також красиво подати піцу. Для цього наріжте її на порційні шматочки, посипте зеленню або додайте кілька свіжих скибочок. Напої можна підібрати на будь-який смак, оскільки піца чудово поєднується практично з усім.