Піца з баклажанами - нове прочитання улюбленої страви, родом з Італії. Відрізняється своїм неповторним смаком та ароматом, а також корисними властивостями. Розповімо, як приготувати піцу з баклажанами, які переваги вона має та які інгредієнти краще використовувати, щоб створити вишукане поєднання.

Піца з баклажанами - фото 1

Інгредієнти для приготування піци з баклажанами

Щоб приготувати піцу з баклажанами, підготуйте такі інгредієнти:

  • тісто для піци з борошна, дріжджів, води та солі;
  • соус з томатів, часнику, оливкової олії та спецій;
  • нарізані кружальцями баклажани;
  • натерту моцарелу;
  • подрібнений перець чилі;
  • оливкова олія;
  • сіль та перець за смаком.

Звичайно, при приготуванні піци найпростіше використовувати готове тісто. Необхідно йому лише дати трохи часу на розморожування, щоб було комфортно з ним працювати. Деякі, щоб ще більше спростити собі завдання, а також зробити страву менш калорійною, замінюють тісто на різні коржики. Теж вийде апетитно і справді простіше у приготуванні, але смак вже буде іншим.

Якщо вирішили тісто замішувати самостійно, то щоб воно до смаку вийшло просто відмінним, після замісу дайте трохи постояти. Виділіть для нього тепле місце та обов'язково накрийте паперовим рушником, щоб воно не сохло.

На приготуванні соусу також можна заощадити час та купити готовий. Але це також вплине на смак. Оптимально для нього використовувати свіжі помідори, а в не сезон — консервовані у власному соку. Тоді піца придбає ту саму пікантну кислинку та свіжість.

Особливої уваги та дивовижного смаку нададуть і баклажани. Щоб їхня текстура вийшла максимально м'якою, попередньо їх почистіть. Наперед нарізати не варто, оскільки вони швидко темніють. Також їх варто трохи витримати у підсоленій воді, щоб вийшла зайва гіркота.

Якщо хочете, щоб піца вийшла гострішою, то нарізуючи перець чилі, не видаляйте з нього насіння — саме в них вся пікантність. За умови, що бажаєте тільки надати легкої гостроти, краще перед нарізкою чилі очистити.
Етапи виготовлення включають певний алгоритм дій:

  1. Підготуйте тісто для піци, використовуючи борошно, дріжджі, воду та сіль. Замісіть тісто до однорідної маси і залиште на 30-40 хвилин для підйому.
  2. Зробіть соус, змішавши томатний соус, часник, оливкову олію та спеції. Розігрійте його на сковороді на середньому вогні.
  3. Наріжте баклажани кружальцями та обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Додайте перець чилі та перемішайте.
  4. Розкатайте тісто і викладіть його на деко, змащене оливковою олією.
  5. Нанесіть на тісто соус і рівномірно розподіліть його по всій поверхні.
  6. Викладіть нарізані кружальця баклажанів. Посипте натертою моцарелою.
  7. Поставте корж в духовку, розігріту до 220 градусів, і випікайте піцу протягом 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться і скоринка не стане золотистою.
  8. Вийміть піцу з духовки, посипте її свіжими травами та подавайте гарячою.

Піца із баклажанами готова. Відмінно підійде як варіант для обіду та вечері. Залежно від обраного рівня гостроти стане відмінним рішенням як для дорослого столу, так і дитячого. У напоях також немає жодних обмежень. Варто лише пам'ятати, що баклажани дещо важкі для травлення, тому напої краще вибирати прості.

Переваги піци з баклажанами

Піца з баклажанами - страва, яку зустрінеш далеко не в кожному закладі. Але якщо вам пощастило або ви вирішили його приготувати самостійно, то отримаєте такі переваги:

  • не тільки насолодитися смаком баклажанів, а й поласувати стравою, на основі низькокалорійного продукту, багатого на клітковину і вітаміни;
  • насичений смак та аромат, які створюються завдяки поєднанню баклажанів, моцарелли та томатного соусу;
  • проста та швидка у приготуванні страва, а значить відмінна вечеря чи обід, поживний перекус та інше;
  • можливість організувати собі або друзям смачну та ситну вечерю, якщо вони вегетаріанці або стежать за своїм здоров'ям.

Піца з баклажанами - фото 2

Піца з баклажанами - чудовий варіант для любителів італійської кухні. Це корисна та смачна страва, яку можна приготувати вдома за короткий час. Використовуйте лише свіжі та якісні інгредієнти, щоб отримати справжній італійський смак.