Піца є смачною їжею для будь-якого застілля. На дріжджах виходить класичне тісто, але, якщо використовувати молоко, воно стає ніжним. Після випікання піца має хрумкі краї, які є смачною частиною.
Як приготувати тісто для піци на молоці?
Для замісу тіста потрібна глибока миска. Як інгредієнти використовуються:
- 2,5 склянки борошна.
- 1,5 ч.л. дріжджів.
- 1 ч. л. солі.
- 1 ст. цукру.
- 1 склянка молока.
- 50 г вершкового масла.
- 1 яйце.
- Рослинна олія – за потребою.
Для початку необхідно помістити в ємність борошно і додати до нього сіль, дріжджі, цукор. Перемішати всі сухі інгредієнти. Склянку молока нагрійте до високої температури і додайте масло. Після цього всі інгредієнти змішайте в одну масу. Змішавши їх, додайте яйце. Тісто має мати еластичність. Не забудьте використовувати олію - так тісто стане м'якшим. Цієї маси вистачить на 2 піци.
Поставтеся відповідально до настоювання тіста - процес займе до 1 години. Для хорошої настойки необхідно залишити миску в теплому місці, накривши рушником. Через цей час маса збільшиться вдвічі.
Далі розділіть на 2 частини та розподіліть по поверхні листа. Підготовлену начинку варто викласти шарами. Спочатку варто нанести майонез чи соус, потім покласти шинку, ковбасу чи гриби. Далі додайте сир та помідори. Поставте виріб у духовку, встановивши температуру 180 градусів. Випікається піца протягом 25 хвилин.
Інші варіанти рецептів тіста для піци на молоці
Для приготування піци можна скористатися і такими рецептами:
- 250 г молока підігріти до теплої температури. У нього додати 0,5 чайної ложки цукру, 1 чайну ложку дріжджів, розмішати і відставити на 10 хвилин. Після цього додати в масу 2 склянки борошна, чверть чайної ложки солі і 2 ст. ложки оливкової олії. Замісивши тісто, слід накрити рушником і прибрати в тепле місце на 40 хвилин.
- 250 г молока підігріти до теплого стану, додати дріжджів 1 чайну ложку, 1 столову ложку борошна і чайну ложку цукру. Перемішати суміш і поставити у тепле місце на кілька хвилин. В іншій ємності з'єднати чайну ложку солі і 450 г борошна - сюди додати опару. Замісити тісто і додати рослинну олію в невеликій кількості. Дати суміші піднятися протягом години. В цей час можна зайнятися начинкою.
Замісити тісто зовсім не складно, оскільки в рецепті вказані звичайні інгредієнти, які має на кухні кожна господиня.
Як приготувати гарне тісто для піци на молоці?
Кулінар-початківець повинен запам'ятати кілька простих правил, перед тим, як готувати тісто для піци – це гарантуватиме відмінний результат:
- Дотримуватись зазначених норм у рецептурі.
- Використовувати борошно вищого гатунку після просіювання.
- Ретельно вимішувати та обминати.
- Дати час на вистоювання.
Приготовлене тісто має бути повітряним – його текстура залежить від якості борошна. Професійні шеф-кухарі рекомендують застосовувати італійське борошно каліброваного сорту грубого помелу з м'яких сортів пшениці і змішувати його з пшеничним. Така суміш після замішування тіста відмінно тягнеться та не рветься. Тісто слід створювати ручним способом і розкачувати не товще 1,5 см.