Піца — страва, яка знайома всім як одна з найваріативніших у приготуванні. Часто додають до неї гриби, які можуть бути доповненням до м'яса або його повністю замінювати. Щоб їх смак розкрився якнайкраще, важливо правильно їх нарізати і приготувати. Сорт також відіграє важливу роль, оскільки від цього залежить підсумковий смак страви.

Як нарізати та скільки смажити гриби для піци - фото 1

Як правильно підібрати гриби

Перший крок при приготуванні грибів – правильний вибір. Краще вибирати свіжі, такі як печериці, лисички та опеньки. Вони мають ніжний смак та добре поєднуються з іншими інгредієнтами. При виборі слід звернути увагу на їх свіжість і цілісність — повинні бути пружними, без плям або пошкоджень.

Якщо використовуєте сушені, перед приготуванням їх необхідно замочити у воді на кілька годин і ретельно вимочити.

Щоб смак грибів розкрився якнайкраще, важливо правильно їх нарізати. Можна це зробити тонкими скибочками чи кубиками, залежно від переваг. Важливо пам'ятати, що чим тонше нарізати їх, тим швидше будуть готові і краще будуть поєднуватися з іншими інгредієнтами.

Важливо також нарізати однаково, щоб кожен шматочок приготувався рівномірно. Щоб прискорити процес, їх можна пропустити через комбайн. І тоді кожен шматок точно буде однаковим за розміром.

Для приготування грибів для піци необхідно трохи обсмажити їх перед додаванням у страву. Це допоможе посилити смак грибів та видалити зайву вологу, яка може зробити основу надто м'якою. Для смаження використовуйте сковороду з невеликою кількістю олії. Смажити слід на середньому вогні до тих пір, поки вони не стануть золотистими і не вийде з них більшість вологи.

Чому гриби такі популярні при приготуванні піци?

Гриби надають піці багатий та насичений смак, а також додають текстуру та особливий аромат. Але, звичайно, кожен сорт відрізняється своїми особливостями. Печериці мають ніжний смак і м'яку текстуру. Вважаються універсальним варіантом, оскільки відмінно поєднуються з найрізноманітнішими начинками. Їх найчастіше використовують при приготуванні піци, оскільки їх легко дістати у будь-який період року, а також вони не вимагають тривалого приготування. Лисички мають більш насичений смак та аромат, а також презентабельно виглядають на піці. Тоді як опеньки додають складніші відтінки смаку до піци. Їх часто використовують разом з маринованими огірками, які вигідно з ними поєднуються. Також їх можна поєднувати з м'ясними начинками.

Правильно приготовлені та нарізані гриби стануть відмінним доповненням до будь-якої піци, роблячи її соковитішою та апетитнішою. Тож не позбавляйте себе задоволення відкривати нові смаки піци за допомогою додавання різних сортів грибів.

Як нарізати та скільки смажити гриби для піци - фото 2

Грибну піцу часто обирають ті, хто хоче швидко та ситно перекусити. Перевага такої піци ще в тому, що вона менш калорійна і кілька скибочок страви готові дозволити собі навіть ті, хто на дієті.