Закрита піца - страва, яка відрізняється від звичайної піци тим, що більше схожа на пиріг, оскільки практично всі інгредієнти знаходяться всередині тіста, а не зовні. Це робить її більш соковитою та ароматною.
Які інгредієнти використовуються для приготування закритої піци?
Закрита піца, також відома як кальцоне, відрізняється такими перевагами:
- має більш інтенсивний смак і аромат завдяки тому, що начинка знаходиться всередині тіста і не втрачає своїх смакових властивостей;
- краще зберігає свою форму і тепло, що робить її ідеальною для доставки та їжі на винос, тому що вона не розлітається і не остигає швидко.
Перед приготуванням закритої піци варто мати під рукою такі інгредієнти:
- тісто для піци;
- по 200 г шинки та моцарели;
- помідор, червоний перець та цибулину;
- яйце;
- сіль та перець за смаком;
- оливкова олія.
Почніть з приготування начинки для закритої піци. Наріжте шинку, помідор, перець та цибулю на дрібні кубики. Перемішайте всі інгредієнти та додайте трохи солі та перцю за смаком.
Якщо придбали готове тісто для піци, то пропустіть цей крок. Якщо ж вирішили приготувати тісто самостійно, то для приготування тіста за класичним рецептом потрібно підготувати:
- 2 склянки борошна;
- склянку теплої води;
- ст. ложку сухих дріжджів;
- по ч. ложці солі та цукру;
- 2 ст. ложки оливкової олії.
Змішайте всі інгредієнти, доки не вийде еластичне тісто. Далі розігрійте духовку до 200 градусів. Розкачайте тісто на столі у формі кола чи прямокутника, залежно від форми, яку бажаєте отримати. Викладіть начинку на половину тіста, залишаючи краї вільними. Поверніть тісто вдвічі і притисніть краї пальцями.
Збийте виделкою яйце в мисці. Пензликом для запікання нанесіть його на верхню частину піци. Це надасть їй золотистого кольору і гарного блиску.
Викладіть піцу на деко, змащене оливковою олією, і поставте в духовку на 20-25 хвилин. Готовність піци можна перевірити, натиснувши на верхню частину — якщо пружинить, то піца готова. Зверху можна додати трохи свіжої зелені. Серед напоїв обмежень немає: її можна запивати як гарячим чаєм, так і подати як закуску до холодного пива або червоного вина.
Насправді, таку піцу можна готувати з додаванням різних інгредієнтів та використовуючи різноманітні способи її запікання. Наприклад, для начинки можна вибрати свій улюблений соус: це може бути як класичний томатний, так і часниковий, тар тар та інше. У виборі сиру також немає особливих обмежень, головне, щоб він добре розтікався. До начинки можна додати оливки, перець чилі, гриби або куряче філе. Це дозволяє створювати унікальні та цікаві смаки, які задовольнять будь-які уподобання.
Кальцоне можна приготувати як у духовці, так і на сковороді або на грилі і витратити менше зусиль для цього.
Приготування закритої піци - це простий і смачний спосіб порадувати своїх близьких та друзів. Вона може бути зроблена з різними начинками, залежно від ваших уподобань.