Піца на сметані — класична та смачна страва, яку люблять багато хто. Її переваги полягають у тому, що вона має ніжний смак та аромат, а також незвичайну текстуру, яка робить її цікавішою та привабливішою для гурманів.

Піца на сметані: таємниці приготування страви - фото 1

Особливості приготування

Піцу на сметані багато хто називає лінивою, оскільки її приготування не займає багато часу, а ще за смаком виходить схожою на класичний рецепт. Часто піцу на сметані готують на сковорідці: скоринка виходить особливою, а ще на приготування страви потрібно буде витратити менше часу. Але працювати з тістом складніше - консистенція рідкувата, тому знадобиться особлива вправність. Для тіста, крім сметани, необхідні пшеничне борошно, куряче яйце та сіль за смаком. Все потрібно перемішати до однорідної консистенції.

Можна додатково використовувати будь-які овочі на свій смак, такі як помідори, перець, цибуля, гриби та ін. Начинка може бути на будь-який смак. Наріжте овочі на шматочки і покладіть на тісто після соусу. Як соус можна використовувати і лише сметану. Але щоб надати страві пікантності, в сметану додатково варто додати зелень і часник. Або використати замість неї класичний томатний соус.

Випікайте піцу в духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин, доки сир не розплавиться і скоринка не стане золотистою. Її не обов'язково подавати гарячою. Смачною вона буде навіть холодною.

Які переваги піци на сметані?

Піцу на сметані не так часто можна зустріти в піцерії, але вона популярна в домашньому побуті, оскільки відрізняється такими перевагами:

  • ніжним смаком та приємним ароматом;
  • має ніжну текстуру, яка сподобається навіть гурманам;
  • легка на смак, оскільки не ускладнена такими калорійними соусами як майонез та інше;
  • надає різноманітність використання соусів — можна використовувати як сметану, так і намазати просто оливковою олією, використовувати варіанти на основі томатів та ін.

Якщо хочете приготувати оригінальну піцу на сметані, можете використовувати незвичайні інгредієнти, такі як морепродукти, фрукти або ягоди. Наприклад, піца на сметані з кальмарами та ананасами смачна та точно незвична. А щоб красиво її подати, прикрасьте свіжими травами або зеленню.

Ця страва стане порятунком, якщо потрібно чимось перекусити, а готувати довго зовсім не хочеться. А ще дозволить почастувати смачною стравою гостей, які раптово вирішили вас відвідати. Щоб вона вийшла справді смачною, намагайтеся, щоб товщина не перевищувала 0,7 см. Тоді вона добре пропечеться, але при цьому не встигне пересохнути.

Піца на сметані: таємниці приготування страви - фото 2

Піца на сметані — класична та смачна страва, яку можна зробити вдома. Спробуйте приготувати піцу та насолоджуйтесь її смаком та корисними властивостями.