Піца - це страва, яку люблять багато людей по всьому світу. Має італійське коріння, але сьогодні готується і вживається практично в будь-якій точці земної кулі. Оскільки дуже часто калорійна, то все більше стає популярною піца без випічки. Ділимося таємницями її приготування.

Піца без випічки: як готується та чому користується популярністю - фото 1

Що таке піца без випічки?

Піца без випічки - страва, яка готується з тонких коржів лаваша або тонкої пити, що використовуються замість тіста. Коржи рясно змащуються соусом, на якому розподіляється начинка. Далі страва складається у форму і піддається термічній обробці на сковороді чи грилі. Ще одна перевага — швидше приготування та утворення особливої скоринки.

Приготування піци без випічки не потребує особливих навичок чи спеціальних інструментів. Для цього страви потрібно придбати тонкий лаваш або тонку піту, соус і начинки на свій смак. Процес приготування передбачає проходження простого алгоритму дій.

Підготуйте начинку. Використовуйте свіжі овочі, м'ясо чи рибу, сир, гриби та інші інгредієнти на власний смак.

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Покладіть на сковороду коржик з лаваша або піту.

Змастіть коржик соусом. Використовуйте будь-який соус на свій смак – томатний, вершковий, песто тощо. Краще приготувати його самостійно – так вийде смачніше та корисніше.

Свіжі овочі ретельно вимийте і наріжте півкільцями. М'ясо та рибу варто попередньо термічно обробити. Печериці попередньої термічної обробки не потребують. Тоді як лісові гриби обов'язково потрібно заздалегідь відварити, а сушені замочити у кількох водах.

Розподіліть начинку по всій поверхні коржика.

Складіть коржик у форму піци. Для цього можна скласти її навпіл чи чвертю.

Покладіть на сковороду і готуйте на середньому вогні до готовності начинок та хрусткої скоринки.

Додатково можна прикрасити свіжими травами або додати соус.

Таку піцу легко можна приготувати вдома чи замовити в улюбленому закладі. Точно приємно вразитеся вишуканим смаком та легкістю.

Кому варто замовляти піцу без випічки та в чому її переваги?

Піца без випічки - це страва, яка сподобається людям, які бажають приготувати щось смачне та швидке, але не використовуючи духовку. Також вона може бути цікавим вибором для людей, які стежать за своїм здоров'ям та харчуванням.

Переваги піци без випічки:

  • швидке приготування порівняно з традиційним рецептом;

  • менша кількість калорій, оскільки використання тонкого коржа замість тіста дозволяє знизити калорійність;

  • можливість використання корисних інгредієнтів: готується з застосуванням здорових інгредієнтів, таких як свіжі овочі та риба;

  • різноманітність начинок, оскільки цей спосіб приготування не обмежує компоненти;

  • можливість експериментувати з різними соусами та начинками.

Піца без випічки: як готується та чому користується популярністю - фото 2

Піца без випічки - смачна і швидка страва, яка стане відмінним рішенням для тих, хто хоче поласувати улюбленою піцою, але приготованою незвично. Піца без випічки не вимагає особливих навичок або спеціальних інструментів, і може бути зроблена з використанням здорових інгредієнтів на власний смак. Це робить її чудовим вибором для сніданку, обіду чи вечері. Також стане чудовим перекусом і для дітей, і для дорослих. Її можна комбінувати з різними прохолодними та теплими напоями. А також подавати з різноманітними закусками та салатами. Загалом піца без випічки — завжди відмінне рішення.