Важко знайти місце, де б не любили піцу. Ця страва відома в усіх локаціях світу, оскільки відрізняється легкістю приготування, можливістю підібрати інгредієнти на власний смак. Нею зручно перекусити на ходу, почастувати гостей, пообідати в офісі.
Оскільки начинка піци може бути найрізноманітнішою, то кожен може підібрати собі страву, яка максимально відповідатиме її смаковим вподобанням. Один з найпопулярніших інгредієнтів у приготуванні піци — моцарелла, оскільки сир характеризується тонким смаком та приємною тягучістю, яка так подобається багатьом.
В чому популярність моцарели?
Стародавні греки не просто так вважали сир їжею Богів. Цей продукт відрізняється соковитістю та незабутнім смаком, тому також часто використовується для приготування піци. Страву просто неможливо уявити без сиру, оскільки багатий смак виходить за рахунок його оптимального поєднання з тонким тістом. І найчастіше використовується саме моцарелла, оскільки своїм смаком не перебиває інші начинки.
Піца родом з Італії, як і сир. Моцарелла відрізняється ніжністю, пріснуватістю та пружністю. Цей вид сиру традиційно готували з молока буйволиць. Зараз частіше використовується коров'яче молоко, але при цьому моцарелла зберігає свої позитивні смакові властивості.
Любителі піци особливо відзначають скоринку, яка утворюється після використання моцарели. Вона тонка, і не твердіє, навіть коли піца остигає. Сир також дуже корисний, оскільки багатий на білок та кальцій.
Сир моцарелла має кілька особливостей, які роблять його ідеальним для використання у піці. До основних і піцайоло, і споживачі часто відносять:
- відмінну плавкість та здатність рівномірно розподілятися по поверхні при плавленні;
- ніжність та м'якість смаку;
- здатність до утворення золотистої скоринки під час запікання.
Тільки уявіть, наскільки смачніша піца, вкрита моцарелою — сиром, який надає їй ніжного смаку і приємно тягнеться. З таким інгредієнтом страва стає ще соковитішою та апетитнішою.
Оскільки моцарелла не перебиває смак інших компонентів, а, навпаки, доповнює їх, створюючи гармонійне поєднання смаків, то є ідеальним вибором різних видів піци — від класичної маргарити до екзотичних варіацій. Не забувайте про те, що моцарелла відмінно поєднується з помідорами, базиліком, грибами, ковбасою та ін Тому вибирайте страви з різними комбінаціями, щоб створити свою унікальну страву.
До того ж моццарела утворює золотисту скоринку під час запікання. Завдяки цьому піца виглядає апетитніше і відрізняється приємною хрусткою текстурою, що робить її привабливішою для гурманів.
Щоб смак моцарели розкрився краще, важливо щоб піцейоло дотримувався простих правил її використання при приготуванні піци.
Способи розподілу моцарели по піці
Моцарелла багато в чому універсальний сир, але її смакові якості розкриються краще, якщо дотримуватись таких простих правил:
- Використовувати продукт найвищої якості.
- Не боятися різноманітних смакових поєднань.
Деякі піцерії, щоб запропонувати клієнтам вигідну ціну, вважають за краще економити на сирі. Часто вони аргументують це тим, що моцарелла є сполучним компонентом, який не впливає на загальне враження від страви. Але це не так. Свіжий та натуральний сир надасть піці неповторного смаку та аромату.
Крім того, важливо правильно розподілити моцарелу по поверхні піци, щоб вона рівномірно розплавилася і створила соковитий шар на верхівці.
Цей сир можна використовувати як перший шар, так і як другий. Для першого шару необхідно вибрати м'який та жирний сорт сиру з коротким терміном дозрівання. Тоді він покриє рівномірно тісто, створюючи м'яку скоринку. Для другого шару сир використовується для з'єднання всіх інгредієнтів. Але, щоб отримати смачну піцу, краще одночасно використовувати моцарелу в двох шарах.
Італійці часто кажуть, що сиром піцу не зіпсуєш. І це справді так, особливо якщо використовувати моцарелу.