Піца – найпопулярніша італійська національна їжа. Спочатку це був звичайний круглий дріжджовий коржик. Зверху там було багато томатного соусу, різної начинки з доступних продуктів. Зверху йшов шар подрібненого сиру.

Як зробити тісто для піци без яєць - фото 1

Надумали зробити вдома піцу самостійно? Подивилися величезну кількість рецептів до неї, але здебільшого серед інгредієнтів є яйця? Яєць в холодильнику немає. Іти в магазин за ними не хочеться. Тоді ми розкриємо важливі секрети приготування піци без яєць. Без застосування яєць тісто виходить еластичним, не липким.

Простий рецепт тіста без яєць

Інгредієнти:

  • вода тепла – 1.5 склянки;
  • борошно пшеничне – 0,5 кілограма;
  • олія – 2 столові ложки;
  • дріжджі сухі – 11 г (пакетик);
  • сіль - 1 чайна ложка без верху;
  • цукор – 1 столова ложка.

Важливо! Всі основні інгредієнти, крім води, повинні бути кімнатної температури.

Сухі дріжджі можна замінити на мокрі (11 грам сухих дріжджів рівноцінні 35 грам мокрих). Ще одна важлива ремарка! Враховуючи вид борошна (бажано брати сировину твердих сортів), його може піти більше чи менше.

Також борошно важливо просіяти через сито - щоб прибрати небажані грудочки, сміття і наситити сировину повітрям. Ця технологічна операція дозволить тісту бути повітряним.

Етапи приготування тіста:

  1. Спершу робимо швидку опару. В теплу воду (38 градусів) кладемо цукор, дріжджі, борошно (2-3 столові ложки без гірочки). Все це перебовтуємо до моменту розчинення цукру. Борошно, дріжджі мають розійтися. Миску залишаємо в теплі на 15 хвилин.
  2. Як дізнатися, що вода тепла? Якщо опустіть чистий палець, то має бути зручно (не холодно, не гаряче). Якщо дріжджі опустити в холодну воду доведеться більше часу щоб вони спрацювали. Якщо ж покласти дріжджі в гарячу воду, вони зіпсуються - тісто не підійде.
  3. Повертаємося до миски зі швидкою опарою. Визначити, що дріжджі в опарі активізувалися просто – на поверхні з'явиться пінна шапочка. Тепер вводимо сіль, олію. Змішуємо все до однорідності.
  4. Слідом у миску невеликою кількістю – по 5-7 столових ложок вводимо борошно. Щоразу ретельно перемішуємо. Тісто стало важко замішувати ложкою, значить настав час місити руками. Переміщуємо тісто на поверхню, попередньо посипану мукою. Вимішуємо руками, додаючи борошно. Місимо до припинення прилипання до долонь. Занадто багато борошна теж не потрібно, бо тісто буде занадто тугим і не підніметься.
  5. Ком тіста повинен вийти гладким, еластичним. Переміщуємо його знову в ємність, накриваємо рушником, тримаємо деякий час у теплі, доки підійде. На батарею не ставимо – продукт може пересохнути, дріжджі перегріються – тісто прокисне. Можна тісто помістити у вимкнену теплу духовку. За годину тісто вдвічі збільшиться за обсягом. Вручну обминаємо його. Готуємо піцу.

Як зробити тісто для піци без яєць - фото 2

Бачите, нічого супер складного в приготуванні тіста для піци без яєць немає. Ми розкрили всі секрети. Вам залишилося насолодитися смачним ситним блюдом.