Піца - страва, яку готують у різних варіантах, тому кожен знайде свій улюблений смак. Один з основних інгредієнтів піци — шинка, яка додає страві м'ясного смаку та аромату, а також є джерелом білка. Розповідаємо про те, як правильно вибрати шинку для піци та з якими іншими начинками найкраще її комбінувати.

Яку шинку вибрати для піци - фото 1

Секрети підбору найкращої шинки

Щоб шинка надала піці бажаного смаку, необхідно при її виборі звернути увагу на такі важливі характеристики:

  • якість;
  • тип.

Перше, на що потрібно звернути увагу при виборі – це якість. Краще вибирати натуральну шинку без використання консервантів та інших шкідливих добавок. Така шинка не тільки смачніша, а й корисніша для здоров'я. Не зайвим буде звернути увагу на дату упаковки та термін придатності.

Друге, що треба враховувати, — це тип. Є кілька видів, які найчастіше використовуються для приготування різних видів піци.

Копчена

Копчена шинка має насичений м'ясний смак та аромат, який чудово поєднується з іншими інгредієнтами. Виробляють з різних видів м'яса, таких як свинина, яловичина або курка. Оскільки це м'ясо має насичений смак і аромат, її краще розбавити легкими компонентами — помідорами або грибами. А якщо захочете надати страві екзотичних ноток, то додайте ще кунжут чи коріандр.

З індички

Шинка з індички - це дієтичний варіант, який підходить для тих, хто стежить за харчуванням. Має ніжніший смак, ніж копчена, але все одно чудово комбінується з різноманітними компонентами. Її ніжний смак підкреслить сир та різні овочі. Щоб піца вийшла свіжою на смак і стала чудовим варіантом страви у спекотний літній день, додайте розмарин та базилік.

Прошуто

Прошутто – італійська шинка вишуканого смаку. Виготовляється із свинячого стегна та має ніжну текстуру. Прошуто зазвичай використовують для приготування піци в стилі Неаполь. З цим м'ясом чудово можна грати на контрастах. Наприклад, поєднувати з кисло-солодким ананасом, пікантною грушею та помідорами чері. Справжні гурмани також готують з цією шинкою піцу разом із філе анчоусів. Виходить цікавий смак.

Пепероні

Пепероні – вид м'яса, який має гострий смак та аромат завдяки додаванню перцю чилі. Зазвичай використовують для приготування піци в американському стилі, тому додатково до такої страви додається солодка кукурудза, скибочки бекону, томатний соус та ін. Але також пепероні можна поєднувати з дієтичними видами м'яса — яловичиною та куркою.

Копчена шинка, шинка з індички, прошутто та пепероні – це чотири різні види м'яса, які часто використовують як начинку для піци. Кожен з цих видів м'яса має власний унікальний смак та аромат, який може бути посилений за допомогою поєднання спецій та інших інгредієнтів.

Інші важливі деталі

Щоб шинка в піці не губилася на тлі інших інгредієнтів, важливо не тільки визначити з якими компонентами її смак розкривається якнайкраще, а й враховувати:

  • товщину;
  • кількість м'яса порівняно з рештою інгредієнтів.

Чим товще нарізана шинка, тим швидше вона обсмажуватиметься в духовці і тим менша ймовірність, що вона стане сухою в процесі приготування. Однак, якщо нарізати її надто тонко, смак може загубитися на тлі інших інгредієнтів. Тому краще вибирати середню товщину.

Якщо любите, щоб м'яса було якнайбільше, то можна на шинці не економити. Однак важливо все ж таки дотримуватися балансу, щоб не перебити нею смак інших компонентів.

Яку шинку вибрати для піци - фото 2

Вибір шинки для піци – справа смаку. Кожен може вибрати той вид, який більше до вподоби. Головне — не забувайте про помірність та гармонію у поєднанні інгредієнтів, щоб отримати справжню італійську страву.