Тоскана - це регіон в центральній Італії, який славиться своєю кухнею та великою кількістю культурних пам'яток. Є одним з найпопулярніших туристичних напрямків в Італії, де можна насолодитися не лише смачною їжею, а й гарними краєвидами. Піца Тоскана також користується серед туристів особливим інтересом, оскільки поєднує традиційні для цього регіону поєднання інгредієнтів. В результаті піца Тоскана характерна неповторним смаком та ароматом.
У чому особливість піци Тоскана?
Більшість страв тосканської кухні готуються на основі великої кількості різноманітних овочів, серед яких найбільший попит мають помідори, морква, цибуля, селера. Різні види м'яса або риби також часто використовуються, щоб надати стравам більш насиченого смаку.
Однією з головних переваг тосканської кухні є її натуральність та свіжість. Більшість страв готується із свіжих овочів, фруктів та місцевого м'яса, що робить їх дуже корисними та поживними. Крім того, тосканська кухня не передбачає використання складних технологій та інгредієнтів.
Піца Тоскана навіть своєю назвою говорить про те, що її рецептура відповідає італійським традиціям. Це одна з найпопулярніших страв італійської кухні, яка має неповторний смак і аромат. Здобула свою назву на честь регіону, в якому і набула популярності. Піца Тоскана так сподобалася італійцям і туристам, що дуже швидко з'явилася і в інших країнах, в яких також має великий попит.
Особливість рецептури піци Тоскана полягає в тому, що вона готується на тонкому хрусткому тісті, яке покривається томатним соусом та сиром. На відміну від інших видів піци, на цій зазвичай трохи більше різних добавок, а лише кілька основних інгредієнтів.
З основних інгредієнтів можна назвати:
- тісто;
- томатний соус;
- оливки;
- базилік;
- сир.
Тісто для піци Тоскана готується з борошна, води, дріжджів, солі та оливкової олії. Воно має бути тонким і хрумким, щоб не перебивати смак інших інгредієнтів. Ідеально для приготування соусу для цієї піци використати свіжі помідори. А в їх не сезон – томатне пюре без добавок. Консервовані томати також підійдуть, але смак піци може бути вже з приємною кислинкою. У соус, крім томатів, додаються також часник, оливкова олія та спеції. Він повинен бути густим та ароматним, щоб підкреслити смак тіста та сиру.
На піці Тоскана зазвичай використовують моцарелу, яка плавиться і надає страві ніжного смаку та аромату. Сир з коров'ячого молока підходить найкраще, оскільки легкий і не відрізняється яскраво вираженим смаком. Тобто, має ті якості, які особливо цінуються в тосканській кухні.
Оливки додають для того, щоб надати солонуватий смак та приємний аромат. З ними піца також виглядає ще апетитнішою. Тоді як базилік додається, щоб наголосити на смак томатного соусу і надати страві свіжості.
Готувати піцу Тоскана дуже просто. Для цього потрібно приготувати тісто, розкотити його та нанести томатний соус. Потім на соус викладають моцарелу, оливки та базилік. Після цього вирушає в духовку на кілька хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.
Основні переваги піци Тоскана
Деяким ця піца здається занадто простою через невелику кількість інгредієнтів та їх простоту. Але є шанувальники саме цієї піци, оскільки вона відрізняється перевагами:
- оригінальним смаком;
- універсальністю;
- легкістю.
Однією з головних переваг піци Тоскана є її смак, який формується за рахунок тонкого та хрумкого тіста, ароматного томатного соусу, ніжної моцарелли, злегка кислуватих оливок та пряного базиліку.
Оскільки її рецептура не ускладнена незвичайними інгредієнтами, а також не потребує багато часу для приготування, тому є універсальною. Підходить для будь-якого випадку: від швидкої закуски на обід до вечері з друзями або романтичної вечері вдвох. Крім того, можна замовити в різних розмірах та з різноманітними добавками, що робить її ще більш універсальною.
Піца смачна, легка та універсальна, викликає апетит навіть своїм зовнішнім виглядом. Оптимально підійде для тих, хто хоче поласувати улюбленою стравою або швидко перекусити, не відчуваючи після неприємної тяжкості. Піца Тоскана - вибір тих, хто любить традиційний смак цієї страви.