Піца з картоплею - це незвичайне блюдо, яке стає все більш популярним. Має безліч варіантів приготування, тому її роблять як у домашніх умовах, так і в ресторанах. Розглянемо, що таке піца з картоплею, як її готувати і чому вона користується таким великим попитом.

Піца з картоплею: в чому секрет її приготування - фото 1

Що таке піца з картоплею?

Піца з картоплею - це страва, яка включає тонке тісто, соус, начинку з нарізаної картоплі і різних інгредієнтів на ваш вибір, таких як сир, м'ясо, овочі та інше. Запікають її в духовці або на сковороді.

Для її приготування використовуються такі інгредієнти:

  • тонке тісто;
  • соус - можна використовувати томатний, вершковий або песто;
  • картопля (краще використовувати молоду);
  • сир - моцарелла, чеддер, пармезан та інше;
  • інші інгредієнти на вибір.

Визначившись з основними компонентами, потрібно слідувати простому алгоритму приготування цієї страви.

Підготуйте начинку. Очистіть картоплю і наріжте її тонкими кружальцями.

Розігрійте духовку до 200 градусів чи сковороду на середньому вогні.

Розгорніть тісто для піци на деко або сковороді.

Змастіть тісто соусом.

Поступово розподіліть картоплю по всій поверхні тіста.

Додати інші інгредієнти на ваш вибір.

Посипте сиром.

Поставте в духовку на 10-15 хвилин або на сковороду і готуйте, поки сир не розплавиться і картопля не стане м'якою.

Готову піцу можна прикрасити свіжими травами або додати соус.

Піца з картоплею - страва, яка сподобається людям, які люблять експериментувати з новими смаками. Вона також може бути цікавим вибором для людей, які стежать за своїм здоров'ям та харчуванням. Картопля містить безліч корисних речовин, таких як вітамін С, калій та клітковина.

Піцу варто вибрати завдяки таким перевагам:

  • низька калорійність, оскільки передбачається використання картоплі замість м'яса чи інших важких інгредієнтів, що дозволяє знизити кількість калорій у блюді;
  • можливість використання здорових інгредієнтів, оскільки з картоплею відмінно поєднуються свіжі овочі та риба;
  • відкритість до експериментів, адже картопля відмінно комбінується з різноманітними соусами та начинками;
  • простота приготування, оскільки ця страва не вимагає особливих навичок або спеціального кухонного приладдя та техніки.

Піца з картоплею: в чому секрет її приготування - фото 2

Піца з картоплею - це однозначно незвичайна страва, яка сподобається тим, кому хочеться нових смакових вражень. Цю страву не можна назвати традиційною, але має такі основні переваги — доступність інгредієнтів та простота приготування. Найпростіше готувати таку піцу на основі картоплі, звареної в мундирі. Тоді текстура буде більш схожою на класичну піцу.