Піца з капустою - небанальний варіант популярної італійської страви, який стає все популярнішим серед любителів не тільки піци, а й здорового харчування. Ця страва поєднує в собі смачну та ароматну піцу з корисними властивостями капусти, що робить її ідеальним вибором для тих, хто стежить за своїм здоров'ям та фігурою.

Піца з капустою: як незвично приготувати улюблену страву - фото 1

Як приготувати піцу з капустою?

Звичайно, такий варіант приготування піци не всім видасться найкращим рішенням. Але досить навіть раз спробувати його, щоби переглянути своє ставлення. Піца з капустою зовсім необов'язково має бути на основі лише одного цього інгредієнта. Наприклад, білокачанна капуста чудово поєднується з томатним соусом та грибами та створює характерний для української кухні смак. Тоді як кольорова комбінується з рибними начинками, і приємно здивує гурмана, який завжди знаходиться в пошуку нових смакових поєднань.

Цвітна капуста - це суперфуд, багатий на вітаміни і мінерали. Має яскравий колір, який не тільки тішить око, а й надає піці незвичайний смак.

Готову піцу з цвітною капустою можна подавати гарячою або холодною, вона буде смачною у будь-якому вигляді.

Тоді як піца з білокачанної капусти має ніжний смак і аромат, який чудово доповнить будь-яку компанію. Білокачанна капуста — це не лише смачно, а й корисно для здоров'я. Вона багата вітамінами, мінералами та клітковиною.

Який би вид капусти не вибрали, кожен з них надає страві свіжого та яскравого смаку. Спосіб приготування простий. Для початку необхідно приготувати тісто. Для цього потрібно змішати борошно, дріжджі, сіль та цукор у великій мисці. Потім додати теплу воду та оливкову олію і почати замішувати. Після цього залишити його на 1-2 години, щоб піднялося. Далі необхідно нарізати білокачанну капусту на тонкі скибочки, а кольорову розділити на суцвіття і обсмажити на сковороді з часником і цибулею до м'якості. Потім розкатайте тісто, змастіть соусом і викладіть на нього капусту. Додайте свіжі помідори, оливки, перець, сир та посипте травами. Випікайте в духовці при температурі 200 градусів, доки не побачите золоту скоринку.

Капусту можна використовувати не лише як начинку, а й зробити з неї корж. Тоді страва вийде соковитою, ніжною і дуже апетитною. А ще не доведеться поратися з тістом, що однозначний плюс для багатьох. Але таке своєрідне тісто більше піддається пригоранню, тому обов'язково випікати потрібно на пергаменті.

Для приготування піци, в такий спосіб, капусту потрібно ретельно вимити: цвітну – розділити на суцвіття, а білокачанну нарізати скибочками. Далі перекласти шматочки в чашу блендера, подрібнити і добре вичавити рідину. У глибоку миску додайте підготовлену кашку, вбийте яйце, посоліть і перемішайте. Натріть сир, сформуйте невеликі кульки та розкотайте їх. Після цього змастіть коржі соусом, викладіть підготовлену начинку - можна нарізати будь-які інгредієнти тонкими скибочками. Зверху знову посипте сиром і запікайте в духовці до готовності.

Які переваги піци з капустою?

Переваги піци з капустою полягають у її корисних властивостях. Капуста багата на вітаміни і мінерали, які необхідні для правильного функціонування організму. Вона також містить багато клітковини, що сприяє покращенню травлення. Крім того, піца з капустою – відмінний вибір для тих, хто хоче скинути вагу, оскільки вона містить менше калорій, ніж звичайна.

Піца з капустою: як незвично приготувати улюблену страву - фото 2

Така піца одночасно досить ситна, щоб зайняти місце основної страви, але й дуже легка, щоб подати її до столу як закуску. Доповнити її можна різноманітними нарізаними овочами та салатами, чудово така піца поєднується і з різноманітними напоями. Її можна їсти як гарячою, так і холодною, що робить її ідеальним вибором для літа.
Піца з капустою з'явилася завдяки бажанню людей створювати нові та незвичайні варіанти популярних страв. А ще багато батьків готують її та замовляють у різних закладах для своїх дітей. Таким чином вони їдять свою улюблену страву і при цьому збільшують кількість овочів у своєму раціоні.

Піца – це завжди гарна ідея. Але якщо хочете додати до неї щось нове та незвичайне, то спробуйте її з капусти. Ця страва точно порадує вас своїм яскравим смаком та корисними властивостями.