Піцу часто відносять до нездорової їжі, але це невиправдано. Приготувати корисну та малокалорійну піцу з морквою простіше простого. Ви стежите за харчуванням? Тоді цей рецепт – Ваша найцінніша знахідка. Наважуйтесь творити з нашою докладною інструкцією.

Піца з морквою - фото 1

Спочатку готуємо тісто як основу

Беремо борошно твердих сортів та чисту воду кімнатної температури. Бажано готувати дріжджове тісто - так буде смачніше. Але якщо є причини уникати його в харчуванні, спокійно замінюйте на бездрожжеве.

Інгредієнти дріжджового тіста:

  • дріжджі мокрі чи сухі;
  • сіль і цукор (трохи), щоб запустити процес бродіння;
  • яйця за бажанням.

Інгредієнти бездрожжевого тіста:

  • рослинна олія або розтоплене вершкове (маргарин);
  • сіль - пара щіпок;
  • яйця за бажанням.

Процедура замісу становитиме 15-20 хвилин. Головний принцип створення щільного тіста – окремо змішати сухі та мокрі інгредієнти, потім з'єднати, скачати тугий ком. На 20 хвилин залишити тісто у спокої. Бездрожжеве можна одразу випікати. Дрожжевому – дати хоч один раз підійти, обім'яти, можна випікати.

Морквяна начинка

Можна використовувати свіжу або оброблену моркву – мариновану, «по-корейські». До моркви потрібна цибуля.
Моркву очищаємо, нарізаємо соломкою (натираємо на великій тертці). Цибулю очищаємо, шаткуємо дрібними кубиками (напівкільцями).

Нашатковані овочі обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинної олії. Смажимо до м'якості. Щоб начинка не була порожньою, додаємо чогось м'ясного - відварену індичку, нежирну ковбасу. Шинкуємо їх дрібними кубиками (тонкими слайсами), висипаємо на сковороду, тушимо 3 хвилини, підсолюємо.

Формування піци. На тісто викладаємо томатний соус, кидаємо згори трохи орегано для аромату. Готову начинку перекладаємо поверх соусу. Тертий сир слід розташувати зверху. Випікаємо в духовці 15-30 хвилин. Температура – 180-200С. Перед подачею прикрашаємо улюбленою зеленню - кропом, руколою, зеленим листям свіжим салатом. Додаємо маслини, оливки, каперси для естетики.

Піца з морквою - фото 2

Замість соусу можна застосувати свіжі томати. Їх миємо, обсушуємо, нарізаємо дрібними кубиками (тонкими кружальцями), викладаємо на основу. Свіжу моркву замінюємо «морквою по-корейськи» або маринованим нашаткованим коренеплодом. М'ясну складову залишаємо на розсуд кухаря. Збираємо піцу шарами, останній шар – натертий сир.

При доборі продуктів варто враховувати смакові вподобання. Вибираємо інгредієнти так, щоб вони поєднувалися між собою. Тоді вийде фантастична піца. Можна урізноманітнити смак виробу маринованими овочами – огірками, каперсами, грибами, перцями, ананасами. З м'ясних складових використовуйте відварене м'ясо (птах, нежирну свинину), ковбасу, смажено-варені стегенця.

Не бійтеся експериментувати та приготуйте піцу з морквою. Порадуйте себе та близьких, сусідів, знайомих корисною та смачною їжею. Піца – універсальна їжа для перекушування. Після розігріву вона зберігає власний смак.