Піцу часто відносять до нездорової їжі, але це невиправдано. Приготувати корисну та малокалорійну піцу з морквою простіше простого. Ви стежите за харчуванням? Тоді цей рецепт – Ваша найцінніша знахідка. Наважуйтесь творити з нашою докладною інструкцією.
Спочатку готуємо тісто як основу
Беремо борошно твердих сортів та чисту воду кімнатної температури. Бажано готувати дріжджове тісто - так буде смачніше. Але якщо є причини уникати його в харчуванні, спокійно замінюйте на бездрожжеве.
Інгредієнти дріжджового тіста:
- дріжджі мокрі чи сухі;
- сіль і цукор (трохи), щоб запустити процес бродіння;
- яйця за бажанням.
Інгредієнти бездрожжевого тіста:
- рослинна олія або розтоплене вершкове (маргарин);
- сіль - пара щіпок;
- яйця за бажанням.
Процедура замісу становитиме 15-20 хвилин. Головний принцип створення щільного тіста – окремо змішати сухі та мокрі інгредієнти, потім з'єднати, скачати тугий ком. На 20 хвилин залишити тісто у спокої. Бездрожжеве можна одразу випікати. Дрожжевому – дати хоч один раз підійти, обім'яти, можна випікати.
Морквяна начинка
Можна використовувати свіжу або оброблену моркву – мариновану, «по-корейські». До моркви потрібна цибуля.
Моркву очищаємо, нарізаємо соломкою (натираємо на великій тертці). Цибулю очищаємо, шаткуємо дрібними кубиками (напівкільцями).
Нашатковані овочі обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинної олії. Смажимо до м'якості. Щоб начинка не була порожньою, додаємо чогось м'ясного - відварену індичку, нежирну ковбасу. Шинкуємо їх дрібними кубиками (тонкими слайсами), висипаємо на сковороду, тушимо 3 хвилини, підсолюємо.
Формування піци. На тісто викладаємо томатний соус, кидаємо згори трохи орегано для аромату. Готову начинку перекладаємо поверх соусу. Тертий сир слід розташувати зверху. Випікаємо в духовці 15-30 хвилин. Температура – 180-200С. Перед подачею прикрашаємо улюбленою зеленню - кропом, руколою, зеленим листям свіжим салатом. Додаємо маслини, оливки, каперси для естетики.
Замість соусу можна застосувати свіжі томати. Їх миємо, обсушуємо, нарізаємо дрібними кубиками (тонкими кружальцями), викладаємо на основу. Свіжу моркву замінюємо «морквою по-корейськи» або маринованим нашаткованим коренеплодом. М'ясну складову залишаємо на розсуд кухаря. Збираємо піцу шарами, останній шар – натертий сир.
При доборі продуктів варто враховувати смакові вподобання. Вибираємо інгредієнти так, щоб вони поєднувалися між собою. Тоді вийде фантастична піца. Можна урізноманітнити смак виробу маринованими овочами – огірками, каперсами, грибами, перцями, ананасами. З м'ясних складових використовуйте відварене м'ясо (птах, нежирну свинину), ковбасу, смажено-варені стегенця.
Не бійтеся експериментувати та приготуйте піцу з морквою. Порадуйте себе та близьких, сусідів, знайомих корисною та смачною їжею. Піца – універсальна їжа для перекушування. Після розігріву вона зберігає власний смак.