Любите морепродукти? Любите піцу і хочете скуштувати нові смакові поєднання? Тоді варто замовити піцу з креветками. Ця страва завоювала популярність серед любителів морепродуктів та італійської кухні. Поєднання соковитих креветок та ароматного тіста, моцарелли, томатів та базиліка – все, що потрібно для справжніх гурманів і тих, хто віддає перевагу легкій їжі.

Піца з креветками: смачна страва з дарами моря - фото 1

Особливості приготування піци з креветками

Приготування необхідно розпочати з замісу тіста. Для цього змішуємо борошно, сіль, цукор та дріжджі. Потім додається тепла вода та олія, і все розміщується до однорідної маси. Оптимально залишити тісто настоюватися 30-40 хвилин для підйому. Щоб тісто точно піднялося, а також не сохло в процесі, його потрібно тримати в теплому місці, накривши зверху паперовим рушником.

Поки піднімається тісто, готується начинка. Креветки потрібно ретельно вимити та очистити від панцира. Далі вони обсмажуються на сковороді з часником та оливковою олією до готовності. Додається нарізана цибуля та перець, і знову все прожарюється ще кілька хвилин. Потім тісто розкочується і викладається на нього підготовлена начинка. Зверху багато піцайоло додають кілька листків свіжого базиліка, розкладають рівномірно частинки чері. Далі піца посипається тертим сиром і запікається 15-20 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Інгредієнти для піци з креветками можуть змінюватись в залежності від рецепту та смакових уподобань. Креветки використовуються свіжі або заморожені, а також застосовуються різні види сиру, овочів та спецій. Особливий смак виходить зі свіжими креветками — цим особливо славиться справжня італійська піца. Свіжі сезонні овочі відіграють також важливу роль для загального смаку страви.

Щоб смак страви навіть з замороженими креветками залишався на висоті, важливо правильно їх підготувати. Креветки необхідно залити окропом і дочекатися коли вони разморозятся природним чином. Після воду потрібно злити, а креветки очистити від панциря, відірвавши хвіст. Важливо працювати акуратно, щоб тулуб цього морепродукту залишився цілим. Якщо креветки великі, то їх можна розрізати вдовжину, видаляючи відразу і нутрощі. За умови, що вони невеликі, їх можна поступово розкласти по поверхні і целіком.

Щоб креветки не випадали під час вживання, важливо їх розкладати між моцарелою. Тоді начинка вийде однорідною. Щоб всі інгредієнти навіть після випікання зберігали свою соковитість, попередньо збризкайте піцу оливковою олією.

Коли та кому варто замовити піцу з креветками?

Піца з креветками рідко вибирається як основна страва, оскільки морепродукти важко назвати універсальними. Це скоріше додаткова страва на столі і стане чудовим вибором для тих, хто любить дари моря та хоче спробувати щось нове та оригінальне.

Поява піци з креветками пов'язана з розвитком італійської кухні та популяризацією морепродуктів у світовій кулінарії. Цю страву можна знайти у будь-якій країні, де є ресторани та кафе, які спеціалізуються на італійській кухні.

Піца з креветками: смачна страва з дарами моря - фото 2

Ця страва також підходить для людей, які стежать за своїм харчуванням і віддають перевагу легким стравам. Її прийнято їсти разом з охолодженим сухим білим вином. Стане вдалим вибором як для проведення корпоративів та інших урочистостей, так і приємного проведення часу в колі найближчих. Вибираючи доставку обов'язково робіть замовлення в перевірених місцях, оскільки цю піцу потрібно їсти гарячою. Після підігріву смак вже буде не настільки досконалим. Тому послуга з доставки додому та правильність її виконання також відіграють важливу роль.