Піца з білими грибами — страва, яка стала однією з найпопулярніших у світі. Головний інгредієнт – білі гриби, які надають неповторного смаку та аромату. Відразу створюється асоціації з лісом та налаштовує на розслаблену атмосферу.
Як готується?
При приготуванні піци з білими грибами, як і інших видів, основну роль грає тісто. Як правило, гриби викладаються на тонке тісто. Щоб досягти оптимальної еластичності та щільності, піцайоло використовують суміш сортів борошна. Може бути і пшенична, але з різним ступенем помелу. Головне, щоб тісто було тонким і хрустким, але водночас м'яким. Для отримання апетитного аромату часто додається трохи оливкової олії. Щоб тісто вийшло пишним, кулінари додають трохи дріжджів.
Після замісу тіста його розкачують і змащують соусом, який відмінно підкреслює ніжний, але в той же час досить насичений смак грибів. З ними найкраще поєднуються часник і базилік. Соус надає піці яскравого смаку та аромату. Для соковитості деякі кулінари додають трохи вершкового масла. Часник та трави також підкреслюють їх смак.
З білими грибами відмінно поєднується моцарелла, оскільки має приємний смак і тягучу текстуру. А самі гриби додають піці ніжного та ароматного смаку. Відрізняються м'ясистою текстурою та солодкуватим смаком. Найкраще, коли для приготування піци використовуються свіжі гриби, але також допустимі і заморожені. Соковитість грибів та їх смак підкреслять тонкі кільця червоної цибулі. Оскільки гриби самі по собі мають м'яку текстуру, то приємна хрумкість цибулі створює чудовий контраст.
Щоб піца вийшла ніжною на смак до неї додають склянку топленого молока. З трав з такими інгредієнтами краще поєднується чебрець. Звісно, у кожній піцерії свої способи приготування страви. Але будь-яка рецептура ґрунтується на класичному способі готування.
Чому варто вибрати саме цю піцу?
Піца з білими грибами має багато переваг. Таке поєднання інгредієнтів не таке звичне, тому оптимально підійде, якщо хочеться чогось нового. Отримуєте улюблену піцу, але вже з іншим унікальним смаком. Її часто обирають для святкувань, обіду на роботі чи приємного проведення часу з друзями. Її смачно можна доповнити соками, пивом, кока-колою та ін. Чудово поєднується з білим вином.
Піца з білими грибами – це смачна, легка та універсальна страва, яка підходить для будь-якого випадку. Має багато переваг, таких як ніжний смак, швидкість приготування і універсальність. Якщо ви ще не коштували її, то варто замовити та насолодитися досконалим смаком і ароматом. Вона напевно стане однією з найулюбленіших.