Піца корінням відноситься до італійських традиційних страв. Спочатку її виготовляли простим круглим дріжджовим коржом. Зверху викладали томатний соус, різні начинки з доступних продуктів, зверху посипали подрібненим сиром, випікали. Невелику діаметром піцу стали називатися піццеттою.
Піца з салом виходить смачною, ситною. Її гідно оцінять люди, які люблять ситно поїсти. Візьміть таку піцу в поїздку чи похід на рибалку. Вона стане необхідним перекушуванням, хоч гаряча, хоч тепла, хоч холодна.
Як правильно приготувати смачну піцу з салом
Першим етапом стане приготування правильного тіста. Борошно для нього потрібно брати твердих сортів, чисту воду кімнатної температури.
Для дріжджового тіста знадобляться:
- дріжджі, бажано мокрі;
- трохи солі і вдвічі більше цукру, щоб запустити процес бродіння;
- яйця, якщо є бажання зробити тісто більш здобним.
Для бездрожжевого тіста знадобиться:
- олія рослинна або вершкове розтоплене;
- пара щіпок солі;
- яйця за бажанням.
Процес замішування тіста дуже простий, займе 15-20 хвилин. Головний принцип замішування щільного тіста – спочатку окремо змішати сухі та мокрі інгредієнти, потім з'єднати, закатати тугою грудкою. Дати йому відпочити щонайменше 20 хвилин.
Коли тісто відпочило, можна приступати до надання майбутній піці потрібної Вам форми: традиційно круглої, зручної довгастої або незвичайної фігурної - щоб здивувати гостей.
Сформувавши корж, приступаємо до накладання інгредієнтів, що залишилися. Першим буде томатний соус або свіжі тонко нарізані кільцями м'ясисті помідори по всій формі майбутньої смакоти. Настав час секретного українського інгредієнта – сала.
Яке ж сало пригодитися для начинки?
Сало краще вибирати самому. Олією кашу не зіпсувати, так і піцу салом не зробити гірше.
Види сала для начинки:
- свіже, слабосолоне, добре просолене;
- копчене;
- пряного посолу з різними травами чи приправами.
Щоб сало добре слайсувалося тонкими скибочками, перед нарізкою його необхідно трохи заморозити.
Фінішним штрихом приготування піци стане шар тертого сиру. Байдуже який сир, головне щоб він непогано тягнувся після пропікання. Якщо здасться, що начинки обмаль, просто від душі додавайте те, що є під рукою - м'ясо, ковбаску, різні овочі. Але їх слід класти під шар тертого сиру. Прикрасити свій твір можете маринованими продуктами: оливками, огірками, каперсами, перцем, грибами.
Печуть піцу від 15 до 30 хвилин. Все залежить від напівготовності продуктів, що кладуть на корж – основу.
Приготувати поживну піцу з салом не складно. При приготуванні жир з сала просичується в нижні шари начинки, робить їх соковитими. Цю піцу дуже приємно їсти гарячою. Її завжди можна підігріти і смак залишиться неймовірним. Така піца буде жирною. Але воно варте того, щоб спробувати її хоча б раз.
Піцу з сальцем готувати просто. Продукти завжди під рукою на будь-якій кухні, коштують дешево, результат приготування дуже смачний.