Піца Болоньєзе - страва, яка подобається багатьом, оскільки за інгредієнтами співзвучна з однойменною пастою. Відома своїм тонким тістом та соковитою начинкою з м'яса, сиру та соусу. Історія появи розпочалася у місті Болонья в Північній Італії ще у 18 столітті. Спочатку там готували пасту, а потім місцеві піцайоло вирішили перенести всі її інгредієнти на тісто. І точно не помилилися.

Піца Болоньєзе: соковитий смак м'ясного фаршу в поєднанні з особливим соусом - фото 1

З чого готують піцу Болоньєзе?

При приготуванні будь-якої піци головну роль відіграє тісто. Якщо говорити про традиційний італійський варіант, то Болоньєзе прийнято готувати на тонкому тісті. Для цього використовуються різні сорти борошна, щоб отримати еластичне та м'яке тісто. Додатково для надання приємного аромату деякі майстри вливають у нього трохи оливкової олії. Щоб тісто вийшло пишним, рецептура може також включати дріжджі. Деякі піцайоло також вважають за краще додати трохи солі. Але є ті, хто віддає перевагу прісному тісту, щоб розкрити найкраще вишукане поєднання інгредієнтів, що використовуються для начинки.

Важливу роль відіграє соус, який відрізняється кремовою текстурою. Безумовно, кожен майстер дотримується свого способу приготування цієї страви. Але до основних інгредієнтів відноситься фарш, ріпчаста цибуля, морква, томатна паста, часник та різні трави. В результаті виходить соковитою та дуже ситною. Соус надає піці яскравого смаку та аромату.

Звичайно, ця піца, як і інші види, не обходиться без сиру в рецепті. Найчастіше в ній використовується моцарелла, відмінна кремовим та м'яким смаком. З м'яса застосовується свинячий або яловичий фарш, який попередньо обсмажується з цибулею та часником. Це надає піці насичений смак та аромат. Додатково можуть використовуватися такі овочі, як помідори, перець, гриби та оливки. Помідори відповідають за соковитість страви, а перці за пікантність. Тоді як гриби надають їй особливий аромат і роблять ще ситнішим. Оливки - традиційні для піци інгредієнти, тому їхня приємна кислинка завжди асоціюється з батьківщиною цієї страви.

Традиційними спеціями для цієї піци є базилік та орегано. У сезон багато піцайоло просто прикрашають страву листочками базиліка. Але найчастіше використовуються сушені прянощі.

Піца Болоньєзе: соковитий смак м'ясного фаршу в поєднанні з особливим соусом - фото 2

Які переваги піци Болоньєзе?

Оскільки пропонується величезна різноманітність піц, залежно від їх способів приготування та різних комбінацій інгредієнтів, то не завжди просто визначити, яку замовити в конкретному випадку.

Піца Болоньєзе має безліч переваг:

  • ситна та поживна, тому її можна замовляти як основну страву;
  • містить багато овочів, тому відрізняється свіжим смаком;
  • на смак нагадує однойменну пасту, тому особливо порадує тих, хто любить її, але вже хоче більше різноманітності.

Піца Болоньєзе стане чудовим вибором для проведення вечірок, сімейних вечерь і навіть для ділових обідів. Це страва, яка завжди буде актуальною та затребуваною. Являє собою найкраще поєднання італійської кухні та м'ясних традицій Болоньї.