Піца Тоскана названа на честь міста, яке відоме своїми виноградниками та оливковими гаями. Італійська піца також включає рецепт за традиціями тосканської кухні. Складається з тонкого тіста, соусу з помідорів, моцарелли та пармезану, бекону, маринованих огірків, курячого філе та соусу тартар. Таке поєднання вражає тонкістю смаку та вишуканістю.

Піца Тоскана: улюблена страва в новому прочитанні - фото 1

Як готується піца Тоскана?

Основою є тісто, яке роблять з борошна, дріжджів, води та солі. Самі італійці віддають перевагу піці на тонкому тісті, але також передбачаються й інші варіанти. Важливо, щоб воно було еластичним. Для цього піцайоло часто після замішування дають тісту трохи постояти, а потім розкачують у тонкий шар. Потім на тісто потрібно нанести соус тартар – білий соус, приготований на основі густої сметани, маринованих огірків, часнику та зелені.

Деякі кухарі для надання італійського смаку додають кілька крапель оливкової олії. Тоді піца виходить соковитіше і набуває особливого аромату. На соус викладають нарізані начинки – пікантний бекон, відварене куряче філе, скибочки маринованого огірка. Далі посипаємо моцарелою, яка поєднує між собою всі інгредієнти. А пармезан надає страві приємної пікантності та солоності.

Оскільки ця піца також має в рецептурі багато сиру, її обов'язково потрібно їсти гарячою, нарізаною на порційні шматочки. До неї зазвичай подають червоне вино чи прохолодний лимонад.

Піцу Тоскана можна замовити будь-якої години — на сніданок, обід чи вечерю. Підходить як для швидкого перекусу, так і для святкової вечері з друзями та близькими. Стане вдалою окрасою для будь-якого святкового столу.

Піца Тоскана - страва, яка сподобається всім любителям італійської кухні. Має достатню кількість м'ясної начинки - трохи солонуватий бекон чудово поєднується з відвареною куркою. Кислинка маринованих огірків надає їй приємної свіжості, а сирна посипка зробить її ніжною до смаку.

Урізноманітнити список улюблених страв однозначно варто піцою Тоскана. Ця страва точно не залишить нікого байдужою - підійде як частування дорослих, так і дітей.

Коли варто замовити піцу Тоскана?

Піца Тоскана - страва, якою можна насолоджуватися в будь-який час дня та в будь-якій компанії. Щоб ще більше насолодитися її смаком, рекомендується підібрати потрібний напій.

Один з найкращих виборів — червоне вино. Воно відмінно підходить до піци Тоскана та створює ідеальне поєднання смаків. Рекомендується вибирати легкі, фруктові сорти, такі як Чіанті або Сангіовезе. Якщо віддаєте перевагу пиву, то зупиніть свій вибір на світлих сортах, таких як пілснер або блонд. Вони створять чудове поєднання з тістом та сиром.

Крім того, можна спробувати поєднувати піцу Тоскана з прохолодними напоями, такими як лимонад чи мохіто, адже вони освіжають смак та додають нотки свіжості. Якщо хочете додатково замовити страви до неї, варто звернути увагу на холодні закуски. Вони відмінно підходять до піци та створюють ідеальне поєднання смаків. Можна вибрати такі страви, як капрезе, брускетта або м'ясні делікатеси.

Піца Тоскана: улюблена страва в новому прочитанні - фото 2

Крім того, можна замовити салати. Наприклад, салат з руколи з пармезаном та волоськими горіхами або салат Цезар.

Піца Тоскана - це однозначно вигідне рішення до будь-якого випадку!