Тертий сир є складовим інгредієнтом у різних стравах. Сьогодні можна купити натертий сир у будь-якому магазині, але кулінари вважають за краще використовувати продукт, який тільки натертий – таким чином, страва буде смачнішою та ароматнішою.
Щоб швидко натерти твердий сир, достатньо знати про декілька правил, які описані нижче.
Як швидко натерти сир
Швидкість процесу натирання залежить від таких факторів, як гострота терки та твердість. Буває так, що шматок стає жорстким і стружку з нього зробити важко. Сучасні кулінари користуються таким лайфхаком: змащують терку соняшниковою олією або вершковим маслом. Таким чином, сир буде ковзати по тертці і процес стане легким і швидким. Якщо масла не знайдеться, то підійде кухонний жир або змочування терки теплою водою.
Також корисним лайфхаком вважається поміщення продукту в морозильну камеру на кілька хвилин – це стосується м'яких сортів або плавленого сирка.
Інші способи подрібнення сиру для піци
Ручний спосіб натирання відбувається просто, якщо справа стосується невеликої кількості. Але коли потрібно багато продукту, то зробити це за допомогою цього пристрою буде стомлюючим процесом. Найкраще використовувати кухонний комбайн. Існує кілька правил, які допоможуть швидко натерти сир у приладі:
- Попередньо охолодити в морозилці.
- Вибрати насадку з дірочками потрібного розміру.
- Нарізати кубиками.
- Помістити у комбайн.
Також подрібнити сир для піци можна за допомогою блендера - цей корисний прилад підходить для подрібнення різних продуктів. Щоб натерти в пристрої, слід дотримуватися таких правил:
- При подрібненні напівтвердого ґатунку потрібно покласти його на кілька хвилин у морозилку.
- Нарізати продукт на шматочки.
- Завантажити у блендер.
- Включити пристрій на оптимальну швидкість.
- Зупинити блендер у разі оптимального розміру шматочків.
Натерти сир за допомогою занурювального блендера просто – достатньо нарізати сир на кубики та завантажити у ємність. За кілька хвилин вийде крихта.
Сир можна пропустити через м'ясорубку - це хороший варіант для посипання піци. Варто використати тверді сорти. Перед подрібненням слід охолодити продукт, потім нарізати кубиками та пропустити через м'ясорубку.
Відмінним способом подрібнення сиру для піци є використання ножа. Цей процес буде трудомістким, але діючим. Також непоганим способом є застосування овочерізки або ножа-слайсера.
Терки для натирання сиру для піци та їх види
Щоб отримати ідеальну крихту для піци, можна використовувати:
- Мікроплейн – спеціальна терка, що складається з ручки та решітки з зубчиками. Застосовувати пристрій слід для твердих сортів.
- Терка квадратна - вона складається з декількох поверхонь з різними розмірами отворів.
- Обертальна терка – це пристрій, що має круглі диски з ножами. Диск обертається за допомогою ручки, щоб відбувався процес натирання. Достатньо покласти туди невеликий шматок і прокрутити ручку.
Такі пристрої дозволяють швидко приготувати будь-яку кількість сиру для піци.
Сир є основною складовою. Завдяки різноманітним способам натерти або нарізати його – все необхідне є на будь-якій кухні.