Піца - одна з найулюбленіших страв у світі. Її можна приготувати з різними начинками, і кожен знайде оптимальний варіант за смаком. Але що робити, якщо у Вас немає духовки або не хочете чекати, поки вона розігріється? Рішення просте - приготуйте піцу на електросковороді. Ділимося, як зробити це швидко, просто та смачно.
Електросковорода: з чого розпочати приготування
Щоб готувати піцу на електросковороді було максимально комфортно, варто заздалегідь підготувати всі компоненти. Пропонуємо особливу увагу звернути на такі складові:
- тісто;
- соус;
- начинку до смаку;
- рослинна олія.
Підготувавши всі інгредієнти, використовуйте простий алгоритм дій для приготування піци.
Заміс тіста
Якщо у Вас є готове тісто, то можна переходити до наступного кроку. Якщо ж ні, то можна зробити його самостійно. Для цього потрібно змішати борошно, дріжджі, сіль та цукор. Потім додайте теплу воду та олію, і почніть замішувати. Дайте постояти 30 хвилин, щоб воно піднялося. В результаті має вийти еластичним, не прилипати до рук.
Приготування начинки
Тепер потрібно підготувати начинку. Можна використовувати будь-які інгредієнти до смаку. Наприклад, нарізати ковбасу, гриби, оливки, помідори тощо. Також потрібно натерти сир на тертці. Якщо хочете додати свіже м'ясо чи гриби, попередньо їх потрібно довести до готовності. Краще обсмажити на сковороді, щоб продукти приготувалися.
Приготування піци на електросковороді
Виконавши попередні етапи, потрібно включити електросковороду та нагріти її до 200 градусів, а потім змастити олією. Далі розкачати тісто в тонкий шар і перекласти його на сковороду. На тісто нанести соус і поступово розподілити начинку. Після цього посипати зверху натертим сиром.
Закрийте кришкою електросковороду і готуйте на повільному вогні протягом 10-15 хвилин. Коли сир нагріється і почне плавитись, можна зняти кришку і дати піці підрум'янитися зверху.
Подання на стіл
Дістаньте піцу зі сковороди та наріжте на шматочки. Подавайте обов'язково на гарячий стіл. Доповнити її можна різними напоями. Піца відмінно поєднується з соками, газировками, пивом та іншими алкогольними напоями.
Загальні правила приготування
Піцу на електросковороді можна зробити швидше та смачніше, якщо додатково користуватися такими рекомендаціями:
- використовуйте готове тісто, щоб заощадити час;
- експериментуйте з начинкою - це додасть різноманітності та оригінальності страві;
- використовуйте тонкий шар тіста, оскільки він швидше готуватиметься;
- не забудьте змастити сковороду олією, щоб піца не прилипала до неї.
- якщо бажаєте, щоб сир швидше розплавився, можна покрити сковороду кришкою;
- щоб надати піці більш апетитного вигляду, можна додати зверху зелень (кріп, петрушку, базилік).
Приготування піци на електросковороді - швидкий і простий спосіб насолодитися улюбленою стравою у будь-який час. Дотримуючись простих кроків, зможете приготувати смачну та ароматну піцу з різними начинками. Не бійтеся експериментувати та додавати свої улюблені інгредієнти – це зробить Ваш шедевр ще смачнішим та оригінальнішим.