Піца Кантрі - одна з найпопулярніших страв у США, яка з'явилася завдяки італійським іммігрантам. Приїхавши до Чикаго на початку 20 століття їм необхідно було адаптуватися до нових умов і заробляти гроші. Вміючи готувати піцу, вирішили заробляти саме на цьому. Але щоб привернути увагу до цієї страви американців, доповнили класичну рецептуру їх улюбленими інгредієнтами.

Особливості приготування

Свою назву ця піца одержала не просто так. На той час була дуже популярною кантрі-музика, яка уособлювала собою культуру та спосіб життя. Інгредієнти, які входять до складу піци Кантрі, можуть змінюватись в залежності від регіону та переваг кухаря. Однак, зазвичай включає томатний соус, сир моцарела, бекон, гриби та цибулю. Також можуть додаватися пепероні, курка, оливки, перець чилі та ін.

Багато піцайоло вважають за краще готувати соус із свіжих томатів, особливо в їхній сезон. Взимку його готують на основі консервованих помідорів у власному соку, що також дозволяє найкращим чином відновити смак свіжих овочів. Але є також варіанти приготування на основі часникового соусу – білої заправки з гоструватим післясмаком та апетитним ароматом. Моцарелла до смаку нейтральна, але використовується, щоб отримати ту саму тягучість. Цей сир швидко плавиться, чим особливо зручний у приготуванні.

Основа цієї піци – м'ясна начинка. Як правило, додається шинка та бекон. І цей смак завершується ситними та ароматними грибами. Щоб додати м'ясній начинці ще більшої пікантності та соковитості, зверху піца посипається цибулевими півкільцями. Її рецептура також включає мариновані огірки, приємна кислинка яких вирівнює всі смаки, роблячи їх гармонійними.

Оскільки ця піца представлена у багатьох закладах, щоб привернути увагу саме до свого варіанту приготування, багато закладів активно експериментують з рецептурою. Часто додається солодкий перець, кукурудза, карамелізована цибуля і навіть ананас. Солодкий перець часто навіть у одному блюді додається різних сортів - червоний, жовтий та зелений. Приємно-солодкий смак та хрумкість, а також презентабельний зовнішній вигляд гарантовані. Кукурудза також надає більше апетитних фарб страві та приємної насолоди. Ананас не так часто можна побачити в піці Кантрі, але також додається деякими кулінарами замість перцю та кукурудзи. Цей консервований фрукт відмінно поєднується і з грибами, і різними сортами м'яса.

Піца Кантрі: гармонійне поєднання переваг американців у їжі в італійській страві - фото 2

Оскільки багатьом клієнтам не надто подобається гоструватий смак цибулі, який часто супроводжується специфічним запахом, то деякі піцайоло вважають за краще перед його додаванням провести карамелізацію. Просто трохи обсмажують його в цукрі.

Цю піцу прийнято подавати до столу з прохолодними напоями, такими як лимонад чи пиво. Вони добре збалансують смак її інгредієнтів.

Таким чином, піца Кантрі – це страва, яка потребує уваги до кожного інгредієнта. Складається з тонкого хрусткого тіста, насиченого барбекю-соусу та ароматного м'ясного філе. Ця піца - ідеальний вибір для тих, хто любить незвичайні поєднання смаків та ароматів.

Чому варто замовити піцу Кантрі?

Однією з переваг піци Кантрі є її насичений смак. Бекон, гриби та цибуля – це три основні інгредієнти, які надають їй неповторного смаку та аромату. Крім того, вона ситна та поживна, що робить її ідеальним вибором для тих, хто хоче швидко перекусити.

Ця страва є ідеальним вибором для тих, хто хоче поїсти в офісі. Нею можна перекусити на ходу, взяти з собою на роботу чи поїздку.

Піца Кантрі - страва, яка славиться насиченим смаком, універсальністю та доступністю. Якщо хочете насолодитися справжньою американською піцею, обов'язково спробуйте Кантрі.