Піца - універсальна страва, яку вживають усі, незалежно від смакових уподобань і поглядів на інгредієнти. Навіть вегани не проти насолодитися смачним ароматним шматочком. Безумовно, не йдеться про м'ясну або рибну начинку. У меню кафе обов'язково знайдеться пісна піца, яка не містить м'яса, копченостей, сиру та інших заборонених інгредієнтів. У піцерії Cipollino, яка розташована на Подолі в Києві, є доставка піци.
Основні секрети приготування
Секрет приготування будь-якої піци полягає в 4-х основних компонентах:
- гарне тісто: воно має бути м'яким, смачним, а у випадку з веганською піцою - корисним. Для приготування такої страви використовується тісто без дріжджів, в основі якого може бути борошно з гречки, рису, кукурудзи, нуту або із суміші горіхів;
- смачний соус: він може бути будь-яким;
- сир. Цей компонент додає страві соковитості. Саме тому, навіть готуючи веганську піцу, ігнорувати цей компонент не варто. Як класичний твердий сир використовується веганський сир або сировина з горішків кеш'ю. Як можливий варіант, рослинний пармезан;
- соковита начинка. Начинка може бути будь-яка: політ фантазії шеф-кухаря. Вона може бути однокомпонентною або складатися з кількох компонентів.
Навіть приготування веганського коржа передбачає велику кількість варіантів начинки.
Начинка для веганської піци: що вибрати?
Пропонуємо кілька апетитних начинок для приготування цієї страви. Смачна і ситна начинка з нутом, маслинами. Основа начинки - варений нут, болгарський червоний перець, маслини.
Інші можливі варіанти - піца з:
- м'яким тофу;
- карамелізованою цибулею та маслинами;
- броколі. Це можуть бути будь-які овочі. В ідеалі використовувати мікс овочів, поєднуючи ті компоненти, які найбільше вам підходять за смаком;
- шпинатом;
- баклажанами.
Класична пісна піца - це Рататуй. В основі - стиглі баклажани, кабачки, червоний перець, червона солодка цибуля, консервовані томати або свіжі. Щоб овочі були більш соковитими, вони попередньо проварюються (тушкуються) і в такому вигляді застосовуються для подальшого приготування страви.