Смачна та корисна піца з сиром - фото 1

Класична італійська піца передбачає використання сиру, як головного інгредієнта страви. Однак уже давно багато шеф-кухарів і домогосподарок експериментують зі смаком, змінюючи основні інгредієнти піци. Як Вам піца на основі сиру або з сирною начинкою? Це не тільки оригінально, а й дуже смачно. Така страва здивує своєю ніжністю, пікантністю і легкістю.

Як приготувати начинку

Основний акцент робиться на оригінальну начинку. Для її приготування знадобиться:

  • сир, 350 грамів: можна домашній або магазинний. Усе залежить від особистих смаків, але важливо, щоб сир був не менше 5% жирності;
  • зелена цибуля, петрушка;
  • куряче філе (можна ковбаски);
  • сіль, перець за смаком;
  • манна крупа, 1ст.л.

На особистий розсуд у начинку ще можна додати помідори чері, а замість філе курки - шинку або гострі ковбаски.

Етапи приготування

Піца з сиром готується в кілька етапів. На першому етапі йде приготування тіста. У кожної господині свій рецепт тіста: це може бути дріжджове або листове тісто. У цьому варіанті краще підійде тісто на дріжджах. Спочатку необхідно приготувати опару. Для цього в мисці змішуються ложка столова борошна, цукру і пакетик сухих дріжджів. Після цього вливаємо 125 мл підігрітого молока. Опару залишаємо на 10 хвилин: цього часу достатньо для того, щоб дріжджі активізувалися. В іншу миску необхідно додати розтоплене вершкове масло, 100-120 грамів, і додати 250 мл молока. У цю ж миску вливається опара і частинами, повільно додається борошно. У середньому знадобиться 500 грамів борошна. Важливо, щоб тісто вийшло еластичним. Його необхідно залишити на 1,5 години.

Другий етап - приготування начинки. Якщо використовується куряче філе, то його важливо відварити і нарізати на невеликі кубики. Далі необхідно виделкою поміняти сир і змішати його із зеленню (петрушкою і цибулею). Сіль, перець додаються за смаком.

Третій етап - формуємо заготовку. Вона може бути круглої або прямокутної форми, виходячи з форми для випікання.

Четвертий етап - передзавершальний. Поверхню заготовки рекомендується трохи посипати манкою, щоб тісто не розмокло від сиру. Потім на основу викладається сирна начинка, зверху шматочки вареного філе або ковбаски.

Верх посипаємо тертим твердим сиром.

П'ятий етап - випікання. Піца з сиром випікається в духовці за температури 200 С протягом 25 хвилин.

Яка калорійність страви

Якщо оцінювати калорійність страви, то 100 грамовий шматочок такої піци містить:

  • 244 Ккал;
  • 11,8 грам білків;
  • 9,5 жирів;
  • 27, 59 вуглеводів.

Піца з кисломолочним сиром не тільки дуже смачна, а й ситна завдяки калорійній начинці. Шматочок такої страви до чаю чи кави - і Ваш сніданок, обід чи вечеря вдалися. А ще страва корисна: сир позитивно впливає на організм, насичуючи його кальцієм. Ось тому, якщо дитина не любить їсти сир, то як альтернативу можна їй запропонувати ось такий варіант. Під маскою улюбленої піци малюк з'їсть ненависний для нього сир. Ситно, смачно і корисно. За рахунок комбінації такої начинки піца здається пишнішою, а тісто виходить м'якшим.

Смачна та корисна піца з сиром - фото 2