Піцу люблять усі. Дорослі та діти часто ласують цією стравою в кафе і з задоволенням готують її вдома. Однак мало в кого виходить гарне рідке тісто для піци. Воно має бути досить тонким і не жорстким. Я розповім, як просто і швидко зробити відповідну основу для піци і яку начинку краще використовувати.
Для тіста:
- яйце - 2 шт;
- розпушувач - 1/3 ч. л.;
- борошно (200 г) - 1 склянка;
- цукор - 1 ч. л.;
- кефір (200 г) - 1 склянка;
- сіль - 1 ч. л.;
- олія рослинна - 1 ч. л.
Для начинки:
- Куряча грудка (300 г) - 1 шт.
- Помідори (250 г) - 4 шт.
- Цибуля ріпчаста (100 г) - 1 шт.
- Сир (300 г).
Процес приготування:
- Спочатку готуємо інгредієнти для начинки. Цибулю дрібно шаткуємо, помідори нарізаємо дрібними кубиками і дисками (для прикраси). Курячу грудку подрібнюємо й обсмажуємо на сковороді. Сир тремо на тертці.
- Приступаємо до приготування тіста. Кефір з'єднуємо з яйцями і починаємо збивати вінчиком.
- Додаємо сіль і цукор, поступово всипаємо борошно, перемішане з розпушувачем.
- Має вийти однорідне рідке тісто, що за консистенцією нагадує сметану.
- Деко змащуємо соняшниковою олією, акуратно наливаємо тісто і розподіляємо ложкою.
- Відправляємо заготовку для піци в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 5 хвилин дістаємо основу і проколюємо виделкою.
- Вкладаємо на рідке тісто для піци начинку в такій послідовності: спочатку дрібно порізані помідори та цибулю, які потрібно зверху підсолити, далі шматочки курки, а зверху тертий сир. Прикрашаємо піцу кружечками томатів і ковбаси. Запікаємо в духовці близько 20 хвилин.
Приємного апетиту!