Піца користується популярністю у всьому світі: її аромат, соковитість і різноманітність начинок приваблюють людей різного віку. Однак, щоб отримати справжню та смачну піцу, необхідно приділити увагу самому тісту. Розглянемо кілька рецептів тіста для піци, а також поділимося секретами та перевагами кожного варіанту.

Рецепти тіста для піци: ідеальне поєднання інгредієнтів для неперевершеного смаку - фото 1

Класичне на дріжджах

Для приготування тіста найпростішим способом, що гарантовано дасть позитивні результати, знадобляться такі інгредієнти:

  • півкілограма пшеничного борошна;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • по чайній ложці цукру та солі;
  • 300 мл теплої води;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Етапи приготування

  1. Змішайте сухі дріжджі, цукор та теплу воду у великій мисці. Дайте суміші постояти кілька хвилин.
  2. Додайте борошно і сіль в миску і почніть заміс. Поступово додавайте оливкову олію і продовжуйте місити, доки тісто не перестане прилипати до рук.
  3. Перекладіть тісто назад у миску та накрийте його. Залишіть на годину, щоб воно підійшло і подвоїлося в розмірі.
  4. Після цього викладіть його на стіл, посипаний борошном, і розділіть на дві рівні частини. Розкатайте дві заготовки і починайте викладати начинку.

Вибрати піцу, тісто якої приготовлене за класичним рецептом, варто, щоб насолодитися чудовим ароматом та легкою текстурою. Завдяки дріжджам, тісто підходить і стає повітряним, що надає піці об'єму і гарну засмаженість.

На основі пива

Тісто на основі пива готується закладами не так часто, як класичний варіант. Але якщо одного разу спробуєте таку страву, то, напевно, не зможете від неї відмовитися надалі. Для цього тіста знадобляться:

  • 400 г пшеничного борошна;
  • 250 мл світлого пива;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • ч. л. солі.

Етапи приготування:

  1. Змішайте пиво, оливкову олію та сіль.
  2. Додайте борошно і починайте замішувати тісто.
  3. Накрийте миску рушником і залиште на 30-40 хвилин. Після цього розділіть на дві частини і починайте по черзі розкачувати, прагнучи створити рівномірне коло.

Тісто на основі пива вийде глибоким за смаком і апетитним та ароматним. А ще вийде хрустким та легким.

Бездрожжеве на основі йогурту

Для того, щоб насолодитися м'яким та ніжним тістом, варто приготувати його на основі йогурту. Для цього необхідні такі інгредієнти:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • 200 г грецького йогурту;
  • ч. л. солі;
  • ч. л. розпушувача або гашеної соди.

Етапи приготування:

  1. У великій мисці змішайте йогурт, сіль та розпушувач. Якщо використовуйте соду, спочатку погасіть її невеликою кількістю оцту. Краще вибирати винний з білих сортів винограду або яблучний, щоб передбачити неприємний аромат, який буває після використання їдальні.
  2. Поступово додайте борошно і починайте місити тісто до отримання однорідної маси.
  3. Накрийте миску рушником і залиште на 30-40 хвилин.
  4. Розділіть на дві частини та розкатайте кожну у форму піци.

Бездрожжеве тісто на основі йогурту готується швидко та просто. Має більш щільну текстуру, що робить піцу більш насиченою та ситною.

На житньому борошні

Для тих, хто любить темне тісто та насичений смак, пропонується рецепт на основі житнього борошна.
Інгредієнти:

  • по 250 г житнього та пшеничного борошна;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • по ч. л. солі та цукру;
  • 300 мл теплої води;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Етапи приготування

У великій мисці змішайте житнє і пшеничне борошно, сіль і цукор.

В іншій мисці розведіть дріжджі в теплій воді та залиште на 5 хвилин, щоб вони активізувалися.

Додайте дріжджі та оливковій олії в миску з борошном і ретельно перемішайте.

Викладіть тісто на стіл, посипаний борошном, і замішувати близько 10 хвилин до отримання еластичності.

Покладіть тісто в чисту миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1-2 години, щоб піднялося.

Така піца вийде оригінальною на смак, а також менш калорійною.

Рецепти тіста для піци: ідеальне поєднання інгредієнтів для неперевершеного смаку - фото 2

На картопляному пюре

Приготувати тісто можна не лише з борошна, а й з картопляного пюре. І при цьому отримати дуже смачну та ситну страву.

Інгредієнти:

  • 300 г картопляного пюре;
  • 200 г борошна;
  • 7 г сухих дріжджів;
  • за ч. л. солі та цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії.

Етапи приготування

У мисці змішайте картопляне пюре, борошно, сіль та цукор.

В іншій мисці розведіть дріжджі в теплій воді і дайте їм трохи постояти, щоб набрякли.

Додайте активовані дріжджі та оливкову олію в миску з борошном та картопляним пюре, ретельно перемішайте.

Викладіть тісто на стіл, посипаний борошном, і замішуйте тісто близько 10 хвилин, поки не стане еластичним.

Покладіть тісто в миску, накрийте його рушником і залиште в теплому місці на пару годин.

Таку піцу не часто можна побачити в меню піцерій, але сподобається тим, хто хоче більше вражень від смаку.

Тісто справді відіграє важливу роль для загального враження від піци. Спробуйте різні варіанти, щоб знайти свій найулюбленіший.