Рецепт піци з морепродуктами під сиром - фото

Піца-ідеальне блюдо для свята або звичайного вечора з друзями, яке можна зробити вдома на швидку руку. Начинка з морепродуктами користується популярністю в багатьох країнах, а в Італії відноситься до традиційних. Таку піцу дуже легко приготувати вдома, досить купити морепродукти та зробити тісто. У цьому Вам допоможе смачний рецепт зі статті, а якщо Ви хочете замовити піцу в Києві, то рекомендуємо Вам піцерію Чіполліно.

Піца з морепродуктами під сиром, інгредієнти

  • коктейль з морепродуктів-300 г;
  • часник - 3 зуб;
  • маслини-7 шт;
  • сир Пармезан - 150 г;
  • помідори черрі-6 шт;
  • борошно пшеничне - 260 г;
  • розпушувач - 15 г;
  • томатний соус-3 ст. л;
  • вода - 160 мл;
  • петрушка - 1 пучок;
  • рослинна олія-50 г;
  • трави італійські-5-7 пучок;
  • чорний перець - на смак.

Етапи приготування

  1. Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього засипте в ємність половину борошна і влийте теплу воду. Додайте кілька щіпок солі і розпушувач. Влийте 2 ложки олії. Акуратно заважайте тісто і засинайте борошно, що залишилося. Слідкуйте за тим, щоб в суміші не було грудочок. Після того, як ви замішали тісто, його необхідно помістити в тепле місце приблизно на годину. Рекомендується накрити ємність рушником.
  2. Поки тісто піднімається, займіться начинкою. Для цього розморозьте коктейль з морепродуктів. Якщо ж він в маслі або розсолі, то рідина потрібно злити.
  3. Далі просушіть морепродукти і наріжте тоненькими слайсами часник.
  4. Викладіть морепродукти з часником на сковороду, посипте чорним перцем і обсмажуйте приблизно 5 хвилин.
  5. Викладіть готові морепродукти на серветку, щоб зайвий жир пішов.
  6. Підготуйте деко і застеліть його дно харчовою фольгою. Дно також можна змастити рослинним або іншим маслом.Розкачайте готове тісто і викладіть на деко.
  7. Змастіть поверхню томатним соусом і викладіть морепродукти.
  8. Помідори черрі розріжте на 2 або 4 частини і хаотично розподіліть по поверхні.
  9. Маслини розріжте навпіл і також розкладіть по поверхні.
  10. Посипте піцу італійськими травами та чорним перцем.
  11. Натріть сир за допомогою терки і розподіліть по поверхні піци. Додайте ще трохи чорного перцю.
  12. Відправляйте піцу в духовку на 15 хвилин. Рекомендована температура - 200 градусів. Зверніть увагу, що духовки у всіх працюють з різною потужністю, тому визначайте готовність за станом тесту.
  13. По готовності дістаньте піцу і прикрасьте верхівку маленькими листям петрушки.