Рецепт домашньої піци з ковбасою і овочами під сиром - фото 1

Піца - ідеальна страва для свята або звичайного вечора з друзями, яку можна зробити вдома нашвидкуруч. Начинка з морепродуктами користується популярністю у багатьох країнах, а Італії належить до традиційних. Таку піцу дуже легко приготувати вдома, достатньо купити морепродукти та зробити тісто. У цьому вам допоможе смачний рецепт із статті.

Піца з морепродуктами під сиром, інгредієнти

  • коктейль із морепродуктів – 300 г;
  • часник – 3 зуб;
  • маслини – 7 шт;
  • сир Пармезан – 150 г;
  • помідори чері – 6 шт;
  • борошно пшеничне – 260 г;
  • розпушувач – 15 г;
  • томатний соус – 3 ст. л;
  • вода – 160 мл;
  • петрушка – 1 пучок;
  • рослинна олія - 50 г;
  • трави італійські - 5-7 дрібок;
  • чорний перець – на смак.

Етапи приготування

  1. Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього засипте половину борошна в ємність і влийте теплу воду. Додайте кілька щіпок солі та розпушувач. Влийте 2 ложки олії. Акуратно заважайте тісто і засипайте борошно, що залишилося. Слідкуйте за тим, щоб у суміші не було грудочок. Після того, як ви замішали тісто, його потрібно помістити в тепле місце приблизно на годину. Рекомендується накрити ємність рушником.
  2. Поки тісто піднімається, займіться начинкою. Для цього розморозьте коктейль з морепродуктів. Якщо ж він у маслі чи розсолі, то рідину потрібно злити. Далі просушіть морепродукти та наріжте тоненькими слайсами часник.
  3. Викладіть морепродукти з часником на сковороду, посипте чорним перцем та обсмажуйте приблизно 5 хвилин.
  4. Викладіть готові морепродукти на серветку, щоб зайвий жир пішов.
  5. Підготуйте лист і застеліть його дно харчовою фольгою. Дно також можна змастити рослинною або іншою олією.
  6. Розкотіть готове тісто і викладіть на лист.
  7. Змастіть поверхню томатним соусом та викладіть морепродукти.
  8. Помідори черрі розріжте на 2 або 4 частини та хаотично розподіліть по поверхні.
  9. Маслини розріжте навпіл і розкладіть по поверхні.
  10. Посипте піцу італійськими травами та чорним перцем.
  11. Натріть сир за допомогою терки та розподіліть по поверхні піци. Додати ще трохи чорного перцю.
  12. Надсилайте піцу в духовку на 15 хвилин. Рекомендована температура – 200 градусів. Зверніть увагу, що духовки у всіх працюють з різною потужністю, тому визначайте готовність за станом тіста.
  13. По готовності дістаньте піцу і прикрасьте верхівку маленьким листям петрушки.