Піца - ідеальна страва для свята або звичайного вечора з друзями, яку можна зробити вдома нашвидкуруч. Начинка з морепродуктами користується популярністю у багатьох країнах, а Італії належить до традиційних. Таку піцу дуже легко приготувати вдома, достатньо купити морепродукти та зробити тісто. У цьому вам допоможе смачний рецепт із статті.
Піца з морепродуктами під сиром, інгредієнти
- коктейль із морепродуктів – 300 г;
- часник – 3 зуб;
- маслини – 7 шт;
- сир Пармезан – 150 г;
- помідори чері – 6 шт;
- борошно пшеничне – 260 г;
- розпушувач – 15 г;
- томатний соус – 3 ст. л;
- вода – 160 мл;
- петрушка – 1 пучок;
- рослинна олія - 50 г;
- трави італійські - 5-7 дрібок;
- чорний перець – на смак.
Етапи приготування
- Спочатку потрібно приготувати тісто. Для цього засипте половину борошна в ємність і влийте теплу воду. Додайте кілька щіпок солі та розпушувач. Влийте 2 ложки олії. Акуратно заважайте тісто і засипайте борошно, що залишилося. Слідкуйте за тим, щоб у суміші не було грудочок. Після того, як ви замішали тісто, його потрібно помістити в тепле місце приблизно на годину. Рекомендується накрити ємність рушником.
- Поки тісто піднімається, займіться начинкою. Для цього розморозьте коктейль з морепродуктів. Якщо ж він у маслі чи розсолі, то рідину потрібно злити. Далі просушіть морепродукти та наріжте тоненькими слайсами часник.
- Викладіть морепродукти з часником на сковороду, посипте чорним перцем та обсмажуйте приблизно 5 хвилин.
- Викладіть готові морепродукти на серветку, щоб зайвий жир пішов.
- Підготуйте лист і застеліть його дно харчовою фольгою. Дно також можна змастити рослинною або іншою олією.
- Розкотіть готове тісто і викладіть на лист.
- Змастіть поверхню томатним соусом та викладіть морепродукти.
- Помідори черрі розріжте на 2 або 4 частини та хаотично розподіліть по поверхні.
- Маслини розріжте навпіл і розкладіть по поверхні.
- Посипте піцу італійськими травами та чорним перцем.
- Натріть сир за допомогою терки та розподіліть по поверхні піци. Додати ще трохи чорного перцю.
- Надсилайте піцу в духовку на 15 хвилин. Рекомендована температура – 200 градусів. Зверніть увагу, що духовки у всіх працюють з різною потужністю, тому визначайте готовність за станом тіста.
- По готовності дістаньте піцу і прикрасьте верхівку маленьким листям петрушки.