Піца Пепероні: склад, рецепт та калорійність - фото 1

Піца — неймовірно смачна страва, яка підійде і на сніданок, і на обід та вечерю. Її можна замовити як у кафе та в ресторані, так і приготувати самостійно. Але, звичайно ж, страва, зроблена рукою майстра, смачніша. Має безліч різновидів, і один з найпопулярніших — піца Пепероні. Її основою є тонке тісто, яке покривається томатним соусом та прикрашається гострою ковбасою пепероні. Розповімо про склад, рецепт і калорійність Пепероні.

Історія появи

Пепероні сягає корінням у минуле. Перші згадки про неї можна знайти в Стародавньому Римі, де вона була відома під назвою Picea. Складалася з тонкого шару тіста, який запікався з різними начинками.

Однак популярності набула наприкінці XIX століття, коли італійські іммігранти почали масово переселятися до США. Саме там вони почали готувати піцу та продавати на вулицях. Існує також версія, що вигадали її неаполітанці. Піца, приготована по-американському рецепту та по-неаполітанському, значно відрізняються.

Деякі джерела стверджують, що саме в Америці була вигадана піца Пепероні. Однак це не так. Ковбаса пепероні була винайдена в Італії, а потім перенесена до США разом з італійськими іммігрантами.

Сьогодні Пепероні є одним з найпопулярніших видів у світі. Її можна знайти в багатьох ресторанах та кафе.

Піца Пепероні: склад, рецепт та калорійність - фото 2

Особливості приготування

Рецепт Пепероні простий. Для приготування потрібно зробити тісто, приготувати томатний соус, моцарелу, ковбасу пепероні та інші смакові інгредієнти. Тісто можна зробити самостійно або купити готове в магазині.

Після того, як тісто буде готове, його потрібно розкачати на столі до бажаної товщини. Потім на тісто наноситься томатний соус, посипається сушеним базиліком і рівномірно розподіляється моцарелла. На верх додаються кружальця ковбаси пепероні та оливки.

Після цього випікається в духовці за температури 200 градусів протягом 15-20 хвилин. Готову піцу нарізають на шматочки та подають на стіл.

Калорійність пепероні висока. Один шматочок (100 г) містить близько 290 калорій. Тому вживати її слід з помірністю.

Загалом, Пепероні є смачною та популярною стравою. Цю піцу можна замовити як за класичним рецептом, так і з улюбленими добавками. Її основними інгредієнтами є тісто, томатний соус, моцарелла та ковбаса пепероні. Але додавання інших інгредієнтів за смаком робить піцу цікавішою та різноманітнішою.

Неаполітанська та американська Пепероні: у чому різниця?

У неаполітанському рецепті приготування суттєво відрізняється начинка. Як правило, використовується фарш з баранини або яловичини, гострий томатний соус та моцарелла. У Неаполі таку піцу не називають Пепероні, а Диявольською піцею. Ця страва нереально гостра, і не всі можуть розібрати її дивовижний смак.

Після еміграції неаполітанців до Америки вони почали розвивати свій бізнес. Оскільки краще робили піцу, то вирішили і на новому місці заробляти звичним промислом. Але, щоб отримати ще більше клієнтів, їм довелося змінити рецепт. Вже не було ніякого фаршу, а тільки пряна салямі та пепероні – з пекучим перцем. За фактом ця ковбаса чудово передавала смак класичної неаполітанської піци — м'ясної та дуже гострої. Але готувати її було простіше та швидше.

Детальний рецепт

Існує безліч варіацій приготування пепероні. Звичайно, не можна визначити, який спосіб краще все залежить від індивідуальних смаків. Багато хто сходиться на тому, що чим ближче до класичного варіанту, тим краще. Експерименти можуть бути успішними, але це вже не буде Пепероні.

Для приготування за класичним рецептом необхідно дотримуватися особливостей:

  • пшеничне тісто може бути товстим або тонким, залежно від переваг;
  • томатний соус робить її соковитою та надає основного смаку;
  • зазвичай використовується моцарелла, яка швидко розплавляється та надає їй характерного смаку;
  • ковбаса пепероні — гостра ковбаса з яловичини та свинини, яка є основною окрасою Пепероні.

Крім того, до неї можна додавати інгредієнти за смаком, наприклад, оливки, гриби, перець та ін. Можна її прикрасити зеленню та шматочками гострого перцю, попередньо прибравши насіння. Піцайоло активно використовують різні способи прикрас, щоб привернути увагу до своєї піци. Наприклад, неймовірно гарно виглядає піца, прикрашена половинками чері. Оптимально поєднувати між собою червоні та жовті сорти. Спробуйте додати петрушку. Це додасть їй смак і апетитності.

Пепероні — варіант страви, який подобається багатьом, чи то класичний рецепт, чи покращений.