Піца Баварія: як з'явилася і чим так подобається багатьом - фото 1

Піца Баварія — популярна страва в Німеччині. Відома тонким тістом та різноманітними м'ясними начинками. Ця піца виходить дуже ситною, з насиченим гоструватим смаком. Часто її замовляють для посиденьок з друзями, запиваючи різноманітними сортами пива.

Як з'явилася піца Баварія?

Історія появи піци Баварія почалася 1971 року, коли італійський іммігрант Джузеппе Манчіні відкрив піцерію в Мюнхені. Він запропонував німецьким гурманам нову страву, яка стала поєднанням італійської кухні та німецьких традицій. Джузеппе хотів здивувати їхньою рідною кухнею, використовуючи звичні для німців інгредієнти. І йому справді це вдалося.

Які інгредієнти входять до складу?

Незважаючи на те, що є класичний рецепт приготування цієї піци, кожен піцайоло готує її по-різному: починаючи від переліку інгредієнтів до особливостей замісу тіста. Але традиційна піца Баварія містить такі компоненти:

  • тісто з різних сортів борошна;
  • соус зі свіжих томатів;
  • моцареллу;
  • ковбаски та бекон;
  • помідори, перці, гриби, цибуля;
  • розмарин.

Тісто для цієї піци має бути тонким і хрустким, але водночас м'яким та еластичним. Для того щоб воно було більш ароматним, до нього додають дріжджі, оливкову олію і сіль. Зверху деякі піцайоло присипають кукурудзяним борошном, щоб вийшов красивий золотистий відтінок і хрумка скоринка.

Для приготування соусу використовуються свіжі помідори, оливкова олія, часник та базилік. Соус надає піці яскравого смаку та аромату. Також є варіанти соусів на основі білого вина, вершкового соусу чи оливкової олії.

Підсумковий вибір залежить від конкретного закладу, але часникова основа найчастіше застосовується. Це пов'язано з тим, що гоструватий смак і характерний аромат часнику найкраще комбінується з різними сортами м'яса.

У піці Баварія використовується моцарелла, яка має м'який та кремовий смак, оскільки готується на основі коров'ячого молока. Через відмінну в'язкість чудово поєднує між собою всі інгредієнти страви.

Найчастіше при приготуванні Баварії додаються ковбаси та бекон. Оскільки ці види м'яса досить пряні, деякі рецептури включають ще й куряче м'ясо. Тоді виходить досягти приємного балансу смаку.

Незважаючи на те, що в цій піці головну роль відіграє м'ясна начинка, додається багато овочів — помідори, гриби, цибуля, оливки. Якщо при приготуванні використовувався томатний соус, то скибочки помідорів можуть зверху додатково не додаватися. Але в сезон цих овочів часто їх можна побачити як додаток.

Тоді як гриби та червона цибуля – обов'язкові інгредієнти. Гриби надають піці ще більшої ситості, а цибуля приємну гостроту та презентабельний зовнішній вигляд. Маслини є не завжди, але їхній розкішний темний колір чудово виглядає на тлі соковитих овочів та різних видів м'яса. На смак також чудово поєднуються з червоним м'ясом.

Піца Баварія: як з'явилася і чим так подобається багатьом - фото 2

Оскільки піца Баварія виходить дуже багатою на смак, то у виборі трав важливо бути акуратним, щоб не перенаситити її. Найчастіше її після запікання злегка посипають дрібно нарізаною петрушкою.

Ця піца має безліч переваг. Поживна, тому її можна замовляти як основну страву. Ідеально підходить для вечірок, сімейних вечерь та навіть для ділових обідів. Піца Баварія - це страва, яка завжди буде актуальною і затребуваною. З нею точно ніхто не залишиться голодним.