Піца Барбекю: склад, калорійність та рецепт з фото - зображення 1

Важко собі уявити, якусь більш популярнішу страву, ніж піца. І все тому, що її можна готувати по-різному, а значить і зібрати той улюблений мікс інгредієнтів. Але залишається незмінними тільки тонке тісто, хрумка скоринка та смачна начинка. І особливо виділяється піца Барбекю, оскільки відрізняється ароматом диму та пікантним соусом.

Докладна історія появи піци Барбекю

Історія появи піци Барбекю починається у США, де страва була вигадана в середині XX століття. На той час національна кухня США була дуже популярна, і багато людей почали експериментувати з її стравами, додаючи нові інгредієнти та соуси.

Одним з таких експериментаторів був Едді Хейвуд, який у 1954 році відкрив свою першу піцерію у місті Мемфіс. Він почав експериментувати зі своєю піцою, додаючи до неї різноманітні соуси та інгредієнти. Так з'явилася піца Барбекю – поєднання традиційної італійської піци з американським соусом Барбекю.

Переваги смаку піци Барбекю полягають у поєднанні безлічі смаків. Соус Барбекю надає їй солодкуватий та димний смак, який ідеально поєднується з обсмаженою курячою грудкою та беконом. Моцарелла додає кремовість і м'якість, а червона цибуля надає пікантності та хрускоту.

До того ж, піца Барбекю ідеально поєднується з холодним пивом або свіжими фруктовими соками. Її можна їсти як гарячою, так і холодною. А це оптимально відповідало американським уподобанням. Її не потрібно було готувати довго і можна було їсти на ходу, що швидко знайшло безліч позитивних відгуків у любителів фаст-фуду.

Рецепт приготування піци Барбекю

Звичайно, існує безліч варіантів приготування піци. Але пропонуємо детальніше розглянути класичний спосіб.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна вищого гатунку;
  • пакет дріжджів;
  • чайна ложка солі;
  • 300 мл теплої води;
  • 200 г кетчупу;
  • 2 столові ложки соусу Барбекю;
  • 400 г моцарели;
  • 200 г курячої грудки;
  • 100 г бекону;
  • червона цибулина;
  • базилік.

Етапи приготування:

У великій мисці змішайте борошно, дріжджі та сіль. Додайте теплу воду та повільно замішуйте тісто.

Змішайте кетчуп та соус Барбекю в мисці до отримання однорідної маси.

Наріжте курячі грудки на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Наріжте бекон і червону цибулю на півкільця.

Розділіть тісто на дві частини і розкатайте кожну в круг діаметром близько 30 см. Нанесіть соус на кожну піцу, залишаючи невеликий край. Поступово розподіліть моцарелу, потім додайте обсмажену курячу грудку, бекон і червону цибулю.

Попередньо розігрійте духовку до 250 градусів і запікайте протягом 10-15 хвилин.

Вийміть з духовки та прикрасьте свіжим базиліком.

Рецептуру можна міняти за власними уподобаннями. Головне залишити її основні характеристики - димність вугілля та пікантність соусу. У решті піцайоло сміливо експериментують. Для вегетаріанців пропонують солодкі перці, оливки та каперси. Для м'ясоїдів — птицю, свинину чи яловичину. Із сирами також немає жодних обмежень.

Чому піцу Барбекю так люблять?

Піца Барбекю — це страва, яку люблять багато людей по всьому світу. Відрізняється своїм неповторним смаком, який створюється завдяки використанню соусу Барбекю та обсмаженої курячої грудки та бекону. Також піца Барбекю готується за традиційними рецептами, які передаються з покоління до покоління, що надає їй особливої цінності та значущості.

Що стосується її популярності, то це пов'язано з тим, що піца Барбекю — це страва, якою можна насолоджуватися будь-якої пори дня і в будь-якій компанії. Ідеально підходить для обіду, вечері чи перекушування, а також для будь-яких урочистих заходів.