Навряд чи хтось назве піцу без соусу смачною. Іноді саме соус відіграє вирішальну роль у підсумковому враженні про конкретну піцу, наділяючи її особливим смаком та ароматом. Розповідаємо докладніше про популярні соуси — їх різновиди та особливості поєднання.
Томатний
Найпопулярніший і найпоширеніший соус для піци - томатний. Надає яскравого та насиченого смаку. Легко готується, оскільки передбачає використання свіжих помідорів або навіть консервованих. Ідеально поєднується з моцарелою, пепероні, грибами, оливками та іншими традиційними інгредієнтами піци. Піца з ним виходить яскравою та апетитною.
Білий
Зазвичай готується на основі вершків або майонезу з додаванням часнику, сиру та спецій. Має ніжний та кремовий смак, який добре поєднується з м'якими сирами, курячою грудкою, грибами та шпинатом. Точно сподобається тим, хто любить соус як додатковий компонент піци, а не інгредієнт, що яскраво проявляє себе.
Барбекю
Барбекю готується на основі томатів та відрізняється солодким та димним смаком. Зазвичай містить цукор, оцет, спеції та карамелізовану цибулю. Барбекю добре поєднується з курячим м'ясом, яловичиною, беконом та червоною цибулею, приготованими на грилі. Часто піцу з таким соусом замовляють для проведення часу на природі. Всім своїм виглядом, смаком і ароматом створює атмосферу, що сприяє пікніку.
Песто
Песто є італійським соусом на основі базиліка, оливкової олії, горіхів, сиру та часнику. Має свіжий та ароматний смак, який відмінно доповнює піцу. Песто добре поєднується з помідорами, моцарелою, курячим м'ясом та шпинатом. Вибирають його ті, хто любить традиційні італійські страви. Оскільки дуже специфічний на смак, то частіше вибирається гурманами.
Альфредо
Альфредо — класичний італійський соус на основі вершків, сиру пармезану та часнику. Має багатий і кремовий смак, що надає піці ніжності та насиченості. Альфредо добре поєднується з грибами, куркою, шпинатом та беконом.
Сирний
Сирний соус готується на основі однойменного інгредієнта. Може бути виготовлений з різних видів сиру, таких як моцарелла, чеддер або горгонзола. Сирний добре поєднується з пепероні, грибами, оливками та зеленню. Любителям ніжного смаку краще вибирати соус на основі одного сиру. Найоптимальніше, щоб це був чеддер, який не має яскраво вираженого смаку. Якщо хочете соус, який чітко до смаку виділяється, то вибирайте з блакитною пліснявою та ін. Такий соус чудово поєднується з морепродуктами.
Солодкий чилі
Соус солодкий чилі на основі перцю чилі, цукру, оцту та спецій. Надає страві солодкого та гострого смаку. Добре поєднується з м'ясом, креветками, ананасами та зеленню.
Кожен з соусів має унікальні особливості та смакові характеристики, які можуть перетворити звичайну піцу на улюблену страву. Вибір залежить від смакових уподобань. Спробуйте різні види та експериментуйте з їхніми поєднаннями, щоб знайти свій ідеальний варіант піци. Певний вид піци передбачає свій вид соусу. Але завжди за власним бажанням можна замінити на інший, якщо вам так смачніше. Обов'язково вказуйте цей момент при оформленні замовлення, щоб насолодитися смаком піци.