Цей рецепт відрізняється від інших тим, що в піцу не потрібно додавати ковбасу, гриби чи м'ясо, як ми звикли. Смак у неї інший, і вона чудово підходить до шашлику. Спекти таку піцу зможе навіть дитина.
Час приготування – 40-50 хвилин. порцій – 4.
Інгредієнти для тіста
- борошно – 4 склянки;
- олія вершкове або маргарин - 300 гр;
- жовтки яєць – 3 шт;
- сметана – 3 ст. ложки;
- сіль - ч ложка.
Інгредієнти для начинки
- помідори – 8 шт. середнього розміру;
- томатна паста – 4 ст. ложки;
- тертий сир – 4 ст ложки;
- сіль за смаком;
- базилік, чорний перець мелений – до смаку.
Готуємо пісочне тісто
Борошно змішуємо з сіллю, додаємо масло, або маргарин, порубавши його ножем. Тепер виливаємо сметану, жовтки. Замішуємо тісто, тільки ретельно, щоб не було грудочок. Його потрібно прибрати в холодильник на годину. Хоча воно може зберігатися там до 2-х діб.
Готове тісто розкочуємо тонким шаром качалкою. Покладемо на лист. Виліплюємо краї, щоб наша начинка не розтеклася. Поставимо в духовку і трохи його запечемо.
Потім змастимо тісто томатною пастою.
Наріжемо помідори скибочками і красиво покладемо на пасту. Зверху посипемо тертим сиром, приправимо і посолимо.
Поставимо знову в духовку і запечемо 10-15 хвилин.
Ця піца буде гарною до шашлику. Ось чим можна пригощати всіх любителів помідорів!