Влітку у багатьох господинь виникає питання, що можна смачного приготувати з кабачків. Різноманітність страв на основі цього продукту досить велика. Але якщо супи, оладки та рагу вже набридли, то можна приготувати піцу з кабачків. Ця страва досить швидко готується, саме тісто схоже на кабачкову запіканку, але за рахунок начинки виходить оригінальна, незвичайна на смак піца.
Для приготування основи піци знадобиться:
- 2 кабачка середнього розміру;
- 0,5 ч. ложки соди;
- 5 повних ложок борошна;
- 1 яйце;
- 1 ложка чистого йогурту чи сметани.
Для начинки взяти:
- 2 невеликі помідори;
- 100 г ковбаси або сосисок;
- 0,5 цибулини;
- 80 грам сиру;
- гілочка базиліка;
- кетчуп на смак.
Приготування:
- Кабачки почистити, натерти на дрібній тертці, посолити та ретельно перемішати. Після цього залишити на 15 хвилин, щоб вийшов весь сік. Якщо цього не зробити, тісто пливтиме і нагадуватиме за консистенцію каши.
- Коли весь сік вийшов, кабачки потрібно віджати, вбити яйце, додати сметану та необхідну кількість борошна. Усі компоненти перемішати до утворення густої консистенції.
- Отримане тісто вилити на підігріту і змащену маслом сковороду, закрити кришкою і смажити на маленькому вогні 10 хвилин.
- Поки смажиться, потрібно підготувати всі інгредієнти для начинки. Сосиску з помідорами нарізати тонкими кільцями. Сир натерти на тертці. Листя базиліка дрібно подрібнити ножем.
- У цей час основа для піци з одного боку готова. Обережно переверніть млинець, зверху злегка помажте кетчупом, викласти базилік, невелику частину сиру, сосиски з помідорами та зверху решту сиру. Випікати на невеликому вогні до розплавлення сиру.
- Існує й альтернативний варіант. Продовжити випікання можна і в духовці, переклавши тісто піци на деко. Запікати в духовці близько 8-10 хвилин, поки не почне підрум'янювати поверхню.