Піца з кабачків - фото 1

Влітку у багатьох господинь виникає питання, що можна смачного приготувати з кабачків. Різноманітність страв на основі цього продукту досить велика. Але якщо супи, оладки та рагу вже набридли, то можна приготувати піцу з кабачків. Ця страва досить швидко готується, саме тісто схоже на кабачкову запіканку, але за рахунок начинки виходить оригінальна, незвичайна на смак піца.

Для приготування основи піци знадобиться:

  • 2 кабачка середнього розміру;
  • 0,5 ч. ложки соди;
  • 5 повних ложок борошна;
  • 1 яйце;
  • 1 ложка чистого йогурту чи сметани.

Для начинки взяти:

  • 2 невеликі помідори;
  • 100 г ковбаси або сосисок;
  • 0,5 цибулини;
  • 80 грам сиру;
  • гілочка базиліка;
  • кетчуп на смак.

Приготування:

  1. Кабачки почистити, натерти на дрібній тертці, посолити та ретельно перемішати. Після цього залишити на 15 хвилин, щоб вийшов весь сік. Якщо цього не зробити, тісто пливтиме і нагадуватиме за консистенцію каши.
  2. Коли весь сік вийшов, кабачки потрібно віджати, вбити яйце, додати сметану та необхідну кількість борошна. Усі компоненти перемішати до утворення густої консистенції.
  3. Отримане тісто вилити на підігріту і змащену маслом сковороду, закрити кришкою і смажити на маленькому вогні 10 хвилин.
  4. Поки смажиться, потрібно підготувати всі інгредієнти для начинки. Сосиску з помідорами нарізати тонкими кільцями. Сир натерти на тертці. Листя базиліка дрібно подрібнити ножем.
  5. У цей час основа для піци з одного боку готова. Обережно переверніть млинець, зверху злегка помажте кетчупом, викласти базилік, невелику частину сиру, сосиски з помідорами та зверху решту сиру. Випікати на невеликому вогні до розплавлення сиру.
  6. Існує й альтернативний варіант. Продовжити випікання можна і в духовці, переклавши тісто піци на деко. Запікати в духовці близько 8-10 хвилин, поки не почне підрум'янювати поверхню.

Піца з кабачків - фото 2

Піца з кабачків - фото 3

Піца з кабачків - фото 4