Найсмачніша піца виходить удома, приготована самостійно з найкращих продуктів. Я завжди знаю, що сир я використовую не найдешевший, та й усі інші продукти теж. Тісто виходить дуже здобним та смачним, таке не купиш у піцерії. Спробуйте приготувати піцу один раз удома, і ви більше не зайдете до піцерії.
Отже, сьогодні готуватимемо піцу з грибами. Я використовую печериці, але чудово підійдуть і інші гриби.
Список інгредієнтів для теста:
- Дріжджі.
- Вода.
- Молоко.
- Цукор.
- Сіль.
- Олія соняшникова.
- Масло рослинне.
- Борошно.
Список інгредієнтів для начинки
- Гриби печериці.
- Цибуля ріпчаста.
- Олія соняшникова.
- Сіль.
- Сир твердий.
- Майонез.
Покрокові рекомендації
20 г дріжджів розводимо у воді. Я беру 125 мл теплої води та 125 мл теплого молока. Виходить лише 250 мл рідини. У миску наливаємо воду і молоко, додаємо дріжджі, розчиняємо їх і додаємо борошно - 2 столові ложки і цукор - 1 столову ложку, замішуємо. Залишимо опару постояти 15 хвилин. За цей час тісто почне тинутися. Ви побачите, як воно збільшиться у своїй масі і буде пузиритися. Тепер додамо до опари 1 столову ложку рослинної олії та 50 грам розтопленого вершкового масла. Наприкінці додаємо борошно. Пишу умовно – 2 склянки. Але дивимося за станом тіста. Може піти більше чи менше. Тісто має добре вимішуватися. Якщо прилипає до рук – змастіть його олією і продовжуйте вимішувати.
Потім залишаєте тісто у теплому місці на 1-1,5 години. За цей час воно збільшується обсягом у 2-3 рази.
Підготуємо начинку
- Цибулю ріпчасту чистимо, миємо і нарізаємо дрібно. Потім обсмажуємо її на сковороді до золотистого кольору. Гриби також миємо, де потрібно підчищати і ріжемо дрібним кубиком. Я іноді гриби відварюю попередньо хвилин 5.
- Гриби та цибулю смажимо разом до готовності.
- Збираємо піци.
- Тісто вимішуємо на столі, потім поділяємо його на 2 частини. І кожну з них на 6-8 частин. Кожну кульку розкочуємо в невеликий круглий коржик. Змащуємо їх трохи майонезом. Викладаємо грибну начинку та посипаємо тертим твердим сиром.
- Деко змащуємо олією і кожну піцу викладаємо на нього.
- Випікати будемо приблизно 10-12 хвилин. Орієнтуємося за кольором бортиків. Дуже важливо піцу не перетримати в духовці, щоб тісто було м'яким, але й встигло дійти готовності. Готові піци можна присипати дрібно порізаною зеленню, буде ще смачнішою. Смачного.