У мене на дачі стоїть мультиварка і я часто нею користуюся. Вона дуже економить час на приготування, поки ми займаємося садовими роботами. І пекти в ній дуже легко. Наведу вам простий рецепт, як у режимі Випічка або Смаження можна приготувати смачну піцу.
Для приготування нам знадобляться:
- тісто (опишу найлегший рецепт);
- фарш;
- цибуля (зелена або ріпчаста – на ваш смак);
- помідори;
- сіль;
- майонез;
- рослинна олія;
- сир (можна не використовувати).
Тісто я роблю дуже просто. На склянку теплої води розводжу половинку пакетика миттєвих дріжджів. Додаю 1 ст. л. рослинної олії та 2 склянки борошна. Не забудьте все трохи посолити. Потрібно почекати, поки тісто підніметься приблизно вдвічі, і тільки потім слід займатися приготуванням страви.
Нарізаємо цибулю та помідори.
Наливаємо на дно чаші олію.
Викладаємо тісто.
Зверху кладемо помідори.
Поступово розподіляємо фарш. І головне – не забудьте його посолити. Я, якщо чесно, у цей момент завжди забуваю про сіль, і потім ми їмо піцу з не дуже вираженим смаком.
Додаємо цибулю. Якщо ви більше любите цибулю, краще додати її на самому початку, до помідорів, щоб вона була ближче до дна і краще приготувалася.
Все змащуємо майонезом.
Закриваємо мультиварку та ставимо в режим «Випічка» на 15 хвилин. Якщо у вас немає такої функції, достатньо включити на режимі «Смаження», але не на повну потужність. Якщо у вас мультиварка-скороварка, клапан обов'язково має бути відкритий, інакше ваша піца почне гаситись і тісто не пропечеться.
Якщо ви хочете додати сир, краще це зробити перед кінцем приготування, і поставити смажити страву ще на 1-2 хвилини. Цього цілком вистачить, щоб його розтопити.
Смачна і проста страва готова. Приготування займає мінімум часу, і ви точно знаєте, що ваша піца не згорить. Єдине, що хочеться порадити – спробуйте пограти з режимами вашої мультиварки. У всіх у них трохи різні властивості і, можливо, ви зможете готувати випічку навіть у режимі «Суп».