Піца тонкого розкотування, приготовлена своїми руками – смачна та економічна страва. Підходить і для святкового столу, і для вихідних. Тісто готується швидко, а інгредієнти вибираються на свій смак.
Приготування основи для піци
Потрібно:
- Борошно – 3 склянки
- Сіль - 2/3 ч.л.
- Дріжджі – 2 ч.л.
- Будь-яка олія – 2 ст.л.
- Тепла вода – 300 мл.
Рецепт
Інгредієнти змішати та добре вимісити тісто, хвилин 10, на дошці, що посипане борошном. Колобок тіста помістити в тепле місце і дати йому відстоятись. Як тільки маса підніметься, її треба обім'яти. Після другого підйому приступити до розкотування тіста у вигляді тонкого коржа.
Пласт розкатаного тіста викласти на лист, зробити по краях невеликі борти. Поверхню основи для піци наколоти вилкою, щоб тісто в процесі випікання не роздувалося бульбашками, а залишалося рівним.
Змастити коржик спочатку олією, потім сумішшю майонезу і томатної пасти (кетчупу).
Начинка для піци
Інгредієнти вибирають на свій смак, єдиним постійним компонентом залишається сир. Пікантний смак піца набуває від поєднання двох видів ковбаси (вареної та напівкопченої) та солоних огірків. Дітям напівкопчену ковбасу можна виключити зі складу та зробити два види піци.
Ковбасу та огірочки довільно нарізають та розкладають по поверхні тіста.
Зверху інгредієнти посипають сирною стружкою.
Піцу ставлять у духовку і випікають 15 хвилин.
Готову випічку нарізають порційно та розкладають по тарілках.