Багато хто шукає рецепт піци по-королівськи, яка завжди виходить смачною, робиться досить швидко, при цьому не потребує якихось вишуканих продуктів.
Для себе я такий рецепт знайшла та хочу поділитися з вами!
Приготування королівської піци відбувається у три етапи: тісто, начинка та випікання. Щоб піца вийшла великою, на весь лист, я вкажу тут потрібну кількість продуктів саме на такий випадок.
Але якщо захочеться меншу піцу, можна просто скоротити обсяги в 2 рази.
1 етап: тісто
Для тіста знадобиться:
- дріжджі «Саф-момент» – 2 чайні ложки;
- цукор – 2 чайні ложки;
- тепла вода – 1 склянка. У мене звичайна гранована склянка ємністю приблизно 200 грам;
- рослинна олія – 4 столові ложки;
- сіль - 2/3 чайної ложки;
- борошно - піде рівно 3 склянки.
Я беру звичайну олію із соняшника. Але для більшого покращення смаку піци рекомендую оливкову олію. Таким чином замішане тісто вийде еластичним, не буде липнути до рук.
Приготування королівської піци
Спочатку в теплу воду потрібно покласти дріжджі та цукор. Перемішати і залишити хвилин на 10-15, щоб дріжджі остаточно розчинилися і піднялися.
Борошно просіяти. У посуді змішати борошно, сіль, масло і залити вже все водою з дріжджами.
Тісто замішувати руками. Текстура такого тіста м'яка, що добре схоплюється. У результаті вийде ось такий грудочок ніжного, але еластичного тіста.
2 етап: начинка
У начинку для піци можна покласти що завгодно. У моєму рецепті я обходжуся без класичних оливок. Але любителі можуть їх додати до своєї композиції.
Отже, нам знадобиться:
- Нарізана брусками копчена ковбаса. У мене йде 160-180 грам сервелату.
- Великий помідор – 1 штука. Я беру для піци тверді сорти, ріжу кружальцями.
- Болгарський перець – 1 шт. Тут підійде будь-який: червоний, зелений, жовтий. З червоним перцем піца виходить солодшою на смак. А з зеленим – більше відчувається смак помідорів. Перець я ріжу тонкими брусочками.
- Огірок середніх розмірів – 1 шт. Можна солоні, але я люблю додавати сирі огірки, які при запіканні дають насолоду.
- Натертий сир – 160-180 гр. Підійде будь-який твердий сорт сиру.
- 10 грам рослинної олії для змащення дека. Або папір для запікання.
- 50 г томатної пасти або кетчупу. Сьогодні маю томатну пасту власного приготування в банці.
Порядок розкладки
- У королівській піці по домашньому важлива саме розкладка. Цьому я навчилася внаслідок багатьох спроб. Наведена далі послідовність викладення продуктів виявилася найсмачнішою!
- Змащуємо лист маслом.
- Розкладаємо на ньому тісто руками. Качалкою краще не користуватися, тому що повітряні прошарки пропадуть, і піца втратить частину своєї легкості.
- Розподіливши тісто, змащуємо томатною пастою.
- Викладаємо ковбасу, застосовуючи кути, щоб тісто не стискалося.
- По периметру кладемо кругляшки помідорів.
- Огірки.
- Перець.
- Зверху все пересипаємо сиром.
3 етап – випічка
Поки продукти розкладаються, необхідно включити духовку, встановивши максимальну температуру 180 С.
У мене в духовці стоїть бляшанка з водою – це допомагає всім моїм шедеврам добре пропікатися, але не підгоряти.
Піцу потрібно випікати хвилин 15-20. Періодично поглядайте: якщо краї почали рум'янитися, вона готова. Є потріба, трохи остудити випічку - так ви повною мірою зможете насолодитися відмінним смаком піци по-королівськи!