Піца по-королівськи - фото 1

Багато хто шукає рецепт піци по-королівськи, яка завжди виходить смачною, робиться досить швидко, при цьому не потребує якихось вишуканих продуктів.

Для себе я такий рецепт знайшла та хочу поділитися з вами!

Приготування королівської піци відбувається у три етапи: тісто, начинка та випікання. Щоб піца вийшла великою, на весь лист, я вкажу тут потрібну кількість продуктів саме на такий випадок.

Але якщо захочеться меншу піцу, можна просто скоротити обсяги в 2 рази.

Піца по-королівськи - фото 2

1 етап: тісто

Для тіста знадобиться:

  • дріжджі «Саф-момент» – 2 чайні ложки;
  • цукор – 2 чайні ложки;
  • тепла вода – 1 склянка. У мене звичайна гранована склянка ємністю приблизно 200 грам;
  • рослинна олія – 4 столові ложки;
  • сіль - 2/3 чайної ложки;
  • борошно - піде рівно 3 склянки.

Я беру звичайну олію із соняшника. Але для більшого покращення смаку піци рекомендую оливкову олію. Таким чином замішане тісто вийде еластичним, не буде липнути до рук.

Приготування королівської піци

Спочатку в теплу воду потрібно покласти дріжджі та цукор. Перемішати і залишити хвилин на 10-15, щоб дріжджі остаточно розчинилися і піднялися.

Борошно просіяти. У посуді змішати борошно, сіль, масло і залити вже все водою з дріжджами.

Тісто замішувати руками. Текстура такого тіста м'яка, що добре схоплюється. У результаті вийде ось такий грудочок ніжного, але еластичного тіста.

Піца по-королівськи - фото 4

2 етап: начинка

У начинку для піци можна покласти що завгодно. У моєму рецепті я обходжуся без класичних оливок. Але любителі можуть їх додати до своєї композиції.

Отже, нам знадобиться:

  • Нарізана брусками копчена ковбаса. У мене йде 160-180 грам сервелату.
  • Великий помідор – 1 штука. Я беру для піци тверді сорти, ріжу кружальцями.
  • Болгарський перець – 1 шт. Тут підійде будь-який: червоний, зелений, жовтий. З червоним перцем піца виходить солодшою на смак. А з зеленим – більше відчувається смак помідорів. Перець я ріжу тонкими брусочками.
  • Огірок середніх розмірів – 1 шт. Можна солоні, але я люблю додавати сирі огірки, які при запіканні дають насолоду.
  • Натертий сир – 160-180 гр. Підійде будь-який твердий сорт сиру.
  • 10 грам рослинної олії для змащення дека. Або папір для запікання.
  • 50 г томатної пасти або кетчупу. Сьогодні маю томатну пасту власного приготування в банці.

Порядок розкладки

  1. У королівській піці по домашньому важлива саме розкладка. Цьому я навчилася внаслідок багатьох спроб. Наведена далі послідовність викладення продуктів виявилася найсмачнішою!
  2. Змащуємо лист маслом.
  3. Розкладаємо на ньому тісто руками. Качалкою краще не користуватися, тому що повітряні прошарки пропадуть, і піца втратить частину своєї легкості.
  4. Розподіливши тісто, змащуємо томатною пастою.
  5. Викладаємо ковбасу, застосовуючи кути, щоб тісто не стискалося.
  6. По периметру кладемо кругляшки помідорів.
  7. Огірки.
  8. Перець.
  9. Зверху все пересипаємо сиром.

3 етап – випічка

Поки продукти розкладаються, необхідно включити духовку, встановивши максимальну температуру 180 С.
У мене в духовці стоїть бляшанка з водою – це допомагає всім моїм шедеврам добре пропікатися, але не підгоряти.

Піцу потрібно випікати хвилин 15-20. Періодично поглядайте: якщо краї почали рум'янитися, вона готова. Є потріба, трохи остудити випічку - так ви повною мірою зможете насолодитися відмінним смаком піци по-королівськи!