Піца Неаполітано - фото 1

Інгредієнти для тіста:

  • 15 г свіжих дріжджів;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 500 грам пшеничного борошна;
  • 3 столові ложки олії рослинної;
  • 400 мілілітрів теплої води.

Здійснити замовлення піци Неаполітано, можна в піцерії Чиполліно в Києві на Подолі.

Інгредієнти для начинки:

  • 300 грам очищених від шкірки помідорів;
  • мелений чорний перець;
  • 200 г твердого сиру;
  • рослинна олія;
  • яєчний жовток;
  • ріпчаста цибулина;
  • сіль;
  • 200 г морепродуктів;
  • 60 грам маслин.

Приготування:

  1. Просіяти борошно у велику миску. Додати до неї цукор, дріжджі, олію та сіль. Перемішати та влити воду. Замісити пластичне тісто. Місити тісто для неаполітанської піци потрібно протягом п'ятнадцяти хвилин.
  2. Поставити ємність з тістом у теплу воду. Тісто можна використовувати для приготування піци тоді, коли його обсяг збільшиться вдвічі.
  3. Нарізати крупними часточками помідори. Підсмажити кільця цибулі на олії. Натерти сир.
  4. Готове тісто розтягнути пальцями так, щоб вийшов круглий коржик завтовшки близько п'яти міліметрів.
  5. Змастити основу для піци сумішшю олії та яєчного жовтка. Викласти зверху частину сиру, помідори та смажену цибулю. На цибулю покласти морепродукти, посипати зверху перцем та сіллю. Решту сиру висипати на морепродукти.
  6. Запікати піцу приблизно двадцять хвилин.