У світі немає жодної людини, яка б не пробувала піцу. У кожному місті майже на кожній вулиці обов'язково є піцерія. Діти і дорослі завжди раді відвідати цей заклад у будь-який час доби, але що робити, якщо піцу захотілося в погану погоду або ж увечері, коли за вікнами темно і вибиратися в місто зовсім не хочеться? В цьому випадку вам на допомогу прийде цей рецепт. Піца «Асорті» виходить просто незрівнянна, відрізнити її від тієї, яку роблять у кафе практично неможливо.

Склад для приготування:

  1. Борошно - 500 гр.
  2. Вода – 200 мл.
  3. Рослинна олія – 110 мл.
  4. Дріжджі – 6 гр.
  5. Сіль – 1 ч.л.
  6. Томатна паста – 60 гр.
  7. Сир «Моцарелла» – 120 гр.
  8. Кукурудза 1 банку (250г.)
  9. Ковбаса – 70 грн.
  10. Помідор – 1 шт.
  11. Цукор - 20 грам.

Приготування:

Для початку замісимо тісто. Для піци воно обов'язково має бути дріжджовим та повітряним. Беремо 200 мл теплої води (це відповідає 1 склянці) і розводимо 6 г сухих дріжджів. Виливаємо у глибоку миску. Додаємо одну столову ложку цукру та склянку борошна, перемішуємо, солимо. Зараз нашому тісту має сенс дати спокій на 20 хвилин. Після цього додаємо 110 мл. рослинної олії та ще склянку з гіркого борошна. Перемішуємо. У вас вийде м'яке повітряне тісто. Його необхідно накрити рушником і поставити на сонячний бік підвіконня або будь-яке тепле місце на півтори години. За цей час тісто буде готове до роботи.

Готуємо папір для випікання. Присипаємо його борошном. Беремо третину нашої маси. Якщо ви хочете піцу товсту та велику, то візьміть половину від нашого тіста. Розкочуємо. Тут важливий момент, якщо ви любитель тонкої піци, то розкотіть товщиною 3 мл., якщо ви любите пишну – то розкачайте щонайменше 0,5 – 0,6 мл. Серединку змащуємо пастою, присипаємо спочатку тертим сиром, потім кукурудзою. Краї не змащуємо, вони повинні бути недоторкані на ширину 2 см. Їх краще прибрати в пишні борти.
Нарізаємо помідор та ковбаску, викладаємо наступним шаром рівномірно по всій поверхні.

Починаємо випікати. Друзі, якщо ви піцу пересушите, вона не вийде. Середній час для випікання 25-30 хвилин. Першу половину цього часу необхідно витримувати температуру 120-140 градусів, потім – 180-200 градусів. Режим-верх-низ. У жодному разі не випікайте відразу в розігрітій духовці при 220 градусах. Тісто не підніметься і ви піцу спалите. Через 20 хвилин випікання змастіть краї піци яйцем (за бажанням).
Якщо краї трохи взялися рум'янцем, то піцу можна діставати. Вона готова. Краще перед подачею посипати піцу орегано.

Найголовніше у піці 3 речі «Асорті»: тісто, соус, сир. Якщо у вас немає моцарелли, то візьміть будь-який твердий сир. Сир ніколи не шкодуйте. Піца має бути соковитою. Начинка - це вже ваша фантазія, можна додати цибулю та грибочки. Пам'ятайте, що сир завжди кладеться після пасти, посипати сир останнім шаром – це велика помилка. Всім смачного!

Приготування піци «Асорті» у фото

Піца «Асорті» - фото 1

Піца «Асорті» - фото 2

Піца «Асорті» - фото 3

Піца «Асорті» - фото 4

Піца «Асорті» - фото 5

Піца «Асорті» - фото 6