Відома з давніх часів піца залишається популярною стравою дітей та дорослих у наші дні. Хрумка, начинена м'ясними та овочевими добавками, і доповнена тягучою ароматною моцарелою, настільки улюблена в усьому світі завдяки унікальній рецептурі, якою дбайливо дотримуються відомимі піцайоло.
Домашні господині допитливо вивідують секрет піци - як тісто виходить таким хрустким і м'яким одночасно? Які спеції змушують з насолодою вдихати аромат свіжого шедевру? Свіжі продукти, прянощі та випікання за високої температури – це частина успіху справжньої піци. Відомі шеф-кухарі зізнаються: щоб тісто було хрустким, виріб необхідно поливати олією.
Яку олію використовують для приготування піци?
Італійською класикою є оливкова. Іноді її подають у чистому вигляді. Часто можна зустріти збагачений варіант: свіжу та сушену зелень дрібно рубають і додають до масляної субстанції. Склад має наполягати. Олія просочується ароматами спецій: варіант відмінно підходить для того, щоб поливати готовий виріб.
Деякі майстри додають у суміш крапельку винного оцту, трохи часнику та гострого перцю. Пікантне поєднання рідко когось залишить байдужим, проте доповнення є надто насиченим. Поливати нею корж треба з обережністю, адже достаток смакових нюансів здатний перебити основний акцент.
Чи потрібно поливати олією піцу?
Зазвичай олію подають окремо від виробу. Деякі майстри з приготування піци можуть побризкати страву перед подачею. Однак чи доповнювати улюблений корж масляною сумішшю, і в якому обсязі – це питання смакових уподобань.
Багато хто дивується - яким чином тісто виходить м'яким, але з хрусткими бортиками? Секрет у додаванні олії.
Технологія додавання олії до піци
Вважається, що борти піци не прийнято їсти. Кажуть, що вони були придумані італійськими кулінарами для того, щоб зручно було брати корж руками. Краї виробу завжди більш сухі.
Однак хрумкі борти є улюбленою частиною більшості шанувальників піци. Якщо їх присмажити кількома краплями оливкової олії, суха скоринка пом'якшиться, і Ви зможете насолодитися її смаком. Середину коржа також можна побризкати оливковим «нектаром». Добавка дозволить розкрити аромат кулінарного шедевру.
До чи після?
Деякі плутають значення додавання олії до піци при подачі та при випіканні. Оливкова олія при нагріванні активує лікопін, що міститься в помідорах. Така комбінація сприяє розкриттю томатного смаку та збільшенню користі продукту.