Міні піца з шинкою та руколою - фото 1

Склад інгредієнтів для піци з шинкою та рукколою (на 30 штук):

  • 400 г борошна,
  • пучок руколи,
  • 5 ст. олії оливкової,
  • пакетик сухих дріжджів,
  • 200 г тонко нарізаної шинки,
  • 2 цибулини та зубка часнику,
  • 600 г помідорів без шкірки, нарізаних кубиками,
  • 2 ст. ложки сушеного орегано,
  • одна ложка сушеного чебрецю,
  • одна чайна ложка розмарину,
  • за смаком мелений чорний перець,
  • 600 г сиру моцарелла,
  • сіль,
  • кукурудзяна крупа для листа.

Спосіб приготування піци з шинкою та рукколою

  1. Борошно перемішати з сіллю, дріжджами, столовою ложкою олії оливкової та 180 г води, замісити дріжджове еластичне тісто.
  2. Закрити та відставити убік мінімум на 1 годину. Нагріти духовку до 225 градусів.
  3. Часник і цибулю обчистити, порубати кубиками і згасити в маслі, що залишилося, поки не набудуть прозорості.
  4. Додати кубики помідорів та сушені трави. Додати сіль, перець та згасити протягом 40 хвилин.
  5. На 30 кульок поділити тісто, кожен тонко розкотити і розкласти на лист, заздалегідь посипаний кукурудзяною крупою. Перемазати коржики соусом томатним соком.
  6. З сиру моцарелла злити рідину, нарізати маленькими кубиками і посипати піцу.
  7. Запікати в духовці близько 15 хвилин.
  8. Руколу обчистити, помити, добре висушити, листя руками порвати на шматочки. Шинку нарізати смужками.

Міні піцу дістати з духовки, використовувати як прикрасу шинку та руколу, побризкати оливковою олією та подавати на стіл.