Склад інгредієнтів для піци з шинкою та рукколою (на 30 штук):
- 400 г борошна,
- пучок руколи,
- 5 ст. олії оливкової,
- пакетик сухих дріжджів,
- 200 г тонко нарізаної шинки,
- 2 цибулини та зубка часнику,
- 600 г помідорів без шкірки, нарізаних кубиками,
- 2 ст. ложки сушеного орегано,
- одна ложка сушеного чебрецю,
- одна чайна ложка розмарину,
- за смаком мелений чорний перець,
- 600 г сиру моцарелла,
- сіль,
- кукурудзяна крупа для листа.
Спосіб приготування піци з шинкою та рукколою
- Борошно перемішати з сіллю, дріжджами, столовою ложкою олії оливкової та 180 г води, замісити дріжджове еластичне тісто.
- Закрити та відставити убік мінімум на 1 годину. Нагріти духовку до 225 градусів.
- Часник і цибулю обчистити, порубати кубиками і згасити в маслі, що залишилося, поки не набудуть прозорості.
- Додати кубики помідорів та сушені трави. Додати сіль, перець та згасити протягом 40 хвилин.
- На 30 кульок поділити тісто, кожен тонко розкотити і розкласти на лист, заздалегідь посипаний кукурудзяною крупою. Перемазати коржики соусом томатним соком.
- З сиру моцарелла злити рідину, нарізати маленькими кубиками і посипати піцу.
- Запікати в духовці близько 15 хвилин.
- Руколу обчистити, помити, добре висушити, листя руками порвати на шматочки. Шинку нарізати смужками.
Міні піцу дістати з духовки, використовувати як прикрасу шинку та руколу, побризкати оливковою олією та подавати на стіл.