Піца — універсальна страва, оскільки пропонується у величезній різноманітності. Пропонуємо розглянути найпопулярніші варіанти, а також розповімо яку піцу вибрати для конкретного випадку.

Як вибрати піцу: критерії та оптимальні варіанти для різних випадків - фото 2

Класифікація піци за основними критеріями

Щоб підібрати найкращий варіант страви, пропонуємо розглянути їх докладніше, залежно від виду, типу коржа і начинки.

Вид піци

Залежно від виду піца може бути класичною та спеціальною. Класична найпоширеніша і включає традиційні інгредієнти, такі як томатний соус, сир та різні начинки. Підходить для всіх випадків і є безпечним вибором, якщо хочете пригостити нею людей, про смаки яких вам мало відомо.

Спеціальна вже передбачає у складі нестандартні інгредієнти чи оригінальне поєднання начинок. Може бути відмінним вибором для тих, хто хоче спробувати щось нове або має особливу перевагу.

Тип коржа

Суперечки про те, яке тісто смачніше – тонке чи товсте, ніколи не припиняються. Але оскільки більшість піцерій пропонують вибрати товщину тіста на свій розсуд, то зможете задовольнити потреби кожного. Наприклад, тонке тісто передбачає класичний варіант коржа, що характеризується тонкою і хрусткою основою. Ідеально підходить для тих, хто воліє легку та нежирну піцу.

Тоді як пишне передбачає більш товсту та м'яку основу. Пишне тісто забезпечує насичений смак і часто краще для тих, хто любить піцу з великою кількістю начинки.

Начинка

Піца пропонується в такому розмаїтті начинок, що точно знайдете те, що необхідно саме вам. До найпопулярніших відносять:

  • м'ясну;
  • овочеву;
  • сирну.

М'ясна начинка передбачає в складі шинку, салямі, курку чи яловичину. Ідеально підходить для любителів м'яса та може бути оптимальним вибором для святкових заходів чи вечірок з друзями. Часто такий варіант вибирають для святкувань з міцним алкоголем. І щоб нагодувати велику кількість людей, оскільки вони дуже ситні.

Тоді як овочева містить у складі помідори, гриби, солодкий перець чи шпинат. Є легшою та здоровішою альтернативою і може бути кращою для вегетаріанців або тих, хто стежить за своїм харчуванням.

Серед м'ясних начинок особливо популярною в піці користуються такі види як моцарелла, чеддер або пармезан. Це класичний і популярний варіант для тих, хто просто любить сир і хоче насолодитися насиченим смаком.

Звичайно, пропонуються рецепти піци, які поєднують в собі всі ці інгредієнти. Але збираючи велику кількість людей на свята, варто передбачити різні варіанти смакових уподобань. Чіткий розподіл начинок у цьому однозначно допоможе.

Додаткові інгредієнти

Багато що в піці грають соуси та спеції. Можна вибирати піцу з різними видами соусів, як томатний, вершковий, барбекю або песто. Вони додають смаку і аромату до піци і можуть бути обрані в залежності від переваг. Томатний вважається універсальним варіантом. Тоді як вершковий відмінно поєднується з куркою. Барбекю найкраще підкреслить смак мисливських ковбасок, м'яса, приготованого на грилі та інше. Песто пропонується гурманам та справжнім шанувальникам італійських страв. Добре поєднується з різними овочами та морепродуктами.

Як вибрати піцу: критерії та оптимальні варіанти для різних випадків - фото 2

Спеції дарують піці приємний смак. Найчастіше використовуються орегано, базилік, перець чи часник. Ще спеції сприяють додатковому апетитному аромату та смаку. Оскільки пропонується їх велика різноманітність, то кожен вибере найкраще, залежно від своїх переваг.

Оптимальний вибір піци залежатиме від конкретного випадку та смакових уподобань. Наприклад, для святкової вечері з друзями можна вибрати спеціальну піцу з різноманітною начинкою, щоб здивувати гостей. А для легкого обіду чи перекусу краще зупинитися на овочевій начинці та тонкому тісті. Для любителів м'яса можна підібрати піцу з різноманітними ковбасками та іншими м'ясними компонентами та пишним тістом.

Вибирайте піцу, ґрунтуючись її видом, типом коржа, начинкою та додатковими інгредієнтами. Оптимальний вибір залежатиме від конкретного випадку та смакових уподобань. Важливо пам'ятати, що піца – універсальна страва, яку можна адаптувати під будь-які вподобання та насолоджуватися різноманітністю смаків.