Орієнтовний час приготування грецької піци з маслинами та фетою: 35 хвилин.

Грецький варіант італійської піци готується з чорними маслинами та фетою. Такої піци вам не знайти в жодній піцерії свого міста, її просто немає в класичному меню (принаймні мені вона не траплялася жодного разу). Тому єдиний шанс відкрити собі її незвичайний смак – приготувати її самостійно. На щастя, як і більшість подібних страв, грецька піца готується дуже швидко та просто.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець (45 г) - 1 шт.;
  • Маслини – 6 шт.;
  • Сир фета – 100 грам;
  • Кукурудза консервована (50 г) - ст.;
  • Свіжий томат (55 грам) - 1 шт.;
  • Дріжджі швидкодіючі (8 г) – 1 шт.;
  • Борошно пшеничне (140 г) - 1 ст.;
  • Сіль (5 грам) - ч. л.;
  • Цукровий пісок (8 грам) – 1 год.
  • Томатний соус (кетчуп) – 3 ст.
  • Рослинна олія (24 мл) – 2 ст.л.

Покроковий опис процесу приготування грецької піци з маслинами та фетою:

  1. У ємності зі 100 мл теплої (але не гарячої!) води розведіть швидкі дріжджі. Додайте в воду цукровий пісок і залиште на 15 хвилин, тим часом готуючи начинку.
  2. З болгарського перцю вийміть серцевину і наріжте його дрібними скибочками.
  3. Маслини (для зручності використовуйте без кісточок) розділіть на половинки.
  4. У миску просійте борошно, насипте сіль і влийте дріжджовий розчин. Перемішайте компоненти ложкою і додайте олію, добре вимішуючи масу руками.
  5. Тісто розподіліть у формі для піци (якщо не впевнені як покриття форми краще додатково змастіть його олією). Поверх тіста розподіліть томатний соус і викладіть начинку – нарізані скибочками помідори, кукурудзу, перець, сир та оливки.
  6. Запікати піцу 15-20 хвилин при температурному режимі 180°.

Грецька піца з маслинами та фетою – це смачно та швидко.

Грецька піца з маслинами та фетою - фото 1

Грецька піца з маслинами та фетою - фото 2

Грецька піца з маслинами та фетою - фото 3

Грецька піца з маслинами та фетою - фото 4

Грецька піца з маслинами та фетою - фото 5

Грецька піца з маслинами та фетою - фото 6

Грецька піца з маслинами та фетою - фото 7