Орієнтовний час приготування грецької піци з маслинами та фетою: 35 хвилин.
Грецький варіант італійської піци готується з чорними маслинами та фетою. Такої піци вам не знайти в жодній піцерії свого міста, її просто немає в класичному меню (принаймні мені вона не траплялася жодного разу). Тому єдиний шанс відкрити собі її незвичайний смак – приготувати її самостійно. На щастя, як і більшість подібних страв, грецька піца готується дуже швидко та просто.
Інгредієнти:
- Болгарський перець (45 г) - 1 шт.;
- Маслини – 6 шт.;
- Сир фета – 100 грам;
- Кукурудза консервована (50 г) - ст.;
- Свіжий томат (55 грам) - 1 шт.;
- Дріжджі швидкодіючі (8 г) – 1 шт.;
- Борошно пшеничне (140 г) - 1 ст.;
- Сіль (5 грам) - ч. л.;
- Цукровий пісок (8 грам) – 1 год.
- Томатний соус (кетчуп) – 3 ст.
- Рослинна олія (24 мл) – 2 ст.л.
Покроковий опис процесу приготування грецької піци з маслинами та фетою:
- У ємності зі 100 мл теплої (але не гарячої!) води розведіть швидкі дріжджі. Додайте в воду цукровий пісок і залиште на 15 хвилин, тим часом готуючи начинку.
- З болгарського перцю вийміть серцевину і наріжте його дрібними скибочками.
- Маслини (для зручності використовуйте без кісточок) розділіть на половинки.
- У миску просійте борошно, насипте сіль і влийте дріжджовий розчин. Перемішайте компоненти ложкою і додайте олію, добре вимішуючи масу руками.
- Тісто розподіліть у формі для піци (якщо не впевнені як покриття форми краще додатково змастіть його олією). Поверх тіста розподіліть томатний соус і викладіть начинку – нарізані скибочками помідори, кукурудзу, перець, сир та оливки.
- Запікати піцу 15-20 хвилин при температурному режимі 180°.
Грецька піца з маслинами та фетою – це смачно та швидко.