Дієтична низькокалорійна піца — смачна та корисна страва, яка стає все популярнішою серед людей, які прагнуть підтримувати здоровий спосіб життя та контролювати власну вагу. Є альтернативою традиційній піці, яка містить велику кількість калорій і добавок.

З яких інгредієнтів складається?

Не варто думати, що дієтична піца не така смачна як звичні варіанти. Або її рецептура складається з декількох інгредієнтів. Підбираються складові з меншою калорійністю, але при цьому такі поєднання гармонійні. Тому замовляючи дієтичну піцу, отримаєте можливість не тільки залишатися в хорошій формі, але й насолодитися повноцінним смаком улюбленої страви.

Основними інгредієнтами дієтичної низькокалорійної піци є:

  • тонке тісто з цільнозернового борошна;
  • нежирний соус з томатів;
  • мінімальна кількість сиру;
  • різноманітні свіжі овочі;
  • корисні білки.

Багато дієтологів постійно говорять про корисність цільнозернових продуктів. Якщо стежите за фігурою, то віддавайте перевагу борошняним виробам з цільнозернового борошна. Вони багаті на клітковину та інші корисні речовини, а також допомагають довгий час залишатися ситим. Це означає, що для відчуття насиченості знадобиться менше шматочків і при цьому отримаєте повноцінний прийом їжі. На смак таке тісто мало чим відрізняється від звичного. Тільки колір трохи темніший і скоринка виразніше.

Замість звичайного соусу, що містить багато цукру та жирів, дієтична піца передбачає використання заправки зі свіжих томатів без консервантів та підсолоджувачів. Це не тільки корисніше, а й смачніше. Тільки уявіть, наскільки соковитою та з приємною кислинкою піца вийде в результаті.

Хоча сир є одним з улюблених інгредієнтів, у дієтичній версії використовується в помірних кількостях. Щоб зменшити калорійність, додаються нежирні сорти сиру, такі як моцарелла або сир. Ці варіанти також формують всіма улюблену сирну скоринку, а моццарелла до нього ж відрізняється приємною тягучістю. Оскільки ці сири ніжні за смаком, то рецептура дієтичної піци може додатково включати різноманітну зелень, часник, прянощі та інше.

Дієтична піца зазвичай містить велику кількість різноманітних овочів, таких як помідори, шпинат, перець, гриби та цибулю. Вони мають високий вміст вітамінів, мінералів та антиоксидантів, що робить страву більш поживною та корисною. А ще дуже соковитою та приємною на смак.

Замість традиційного м'ясного топінгу, може бути приготовлена з використанням курячого філе або морепродуктів, що багаті на білки і при цьому низькокалорійні.

Які переваги?

Безперечно, основна перевага дієтичної піци — можливість насолоджуватися улюбленою стравою навіть тим, хто ретельно стежить за своїми параметрами тіла. Але крім помітно низької калорійності страви, порівняно з іншими, має також такі переваги:

  • багата на поживні речовини;
  • задовольняє смакові уподобання;
  • відповідає різним дієтам;
  • пропонується у великій кількості варіантів.

Велика кількість свіжих овочів, цільнозернове борошно та нежирні білки роблять дієтичну піцу корисною та поживною стравою. З нею не тільки швидко та смачно посмакуєте, не витрачаючи час на готування та миття посуду, а й забезпечте організм вітамінами, мінералами та клітковиною.

Дієтична піца не означає, що потрібно відмовлятися від улюбленої страви. Завдяки використанню свіжих інгредієнтів та різноманітних соусів, можна створити піцу з насиченим смаком та ароматом, яка радуватиме вас без почуття провини.

Дієтична низькокалорійна піца: досконалий смак без шкоди для фігури - фото 1

Також може бути приготовлена відповідно до різних дієтичних обмежень, таких як веганська, безглютенова або безлактозна дієти. Це робить її доступною для широкого кола людей. Часто її вибирають для дітей, які відмовляються їсти певні продукти.

Дієтична піца пропонує безліч варіацій та комбінацій інгредієнтів, що дозволяє всім знайти свій улюблений смак та насолоджуватися стравою, не порушуючи дієту, особисті уподобання чи переконання щодо харчування.

Дієтична низькокалорійна піца — чудова альтернатива традиційній піці, яка дозволяє отримувати задоволення від їжі, незважаючи на певні обмеження щодо складу страви.