9 сирів, які найкраще підходять для піци - фото 1

Піца давно стала міжнародною стравою (замовити піцу в Києві можна в Cipollino.ua), і залежно від регіону приготування або індивідуальних уподобань, інгредієнти можуть змінюватися. Але незамінним компонентом цієї страви залишається сир, саме він надає готовій страві закінченості та своїх ноток.

То який же найкраще використовувати, щоб не зіпсувати смаку готової страви. Адже сир — це як вишенька на торті в піці.

Моцарела

Сир Моцарела - зображення

Для класичного приготування піци й отримання сирного прошарку, що тягнеться, рекомендовано додавати Моцарелу. Поєднується з усіма видами компонентів.

Моцарелла буває декількох видів: звичної для всіх напівтвердої у вигляді брусочків, копчена моцарелла і кульки в розсолі. Для отримання сирних ниток на готовому продукті потрібно брати напівтверду моцарелу.

Якщо вибирати у вигляді кульок, у подрібненому вигляді посипають на вийняту з духовки піцу, у такому разі сир розплавиться і рівномірно розтечеться, просочивши при цьому тісто.

Копчену Моцарелу рідко використовують для піци. Але допускається її невелика кількість у пікантних варіантах приготування світової випічки.

Підходить для піци з будь-якими видами м'яса (курка, свинина, бекон, шинка), ідеально додає пікантності піці Чотири сири.

Пармезан

Сир Пармезан - зображення

Відрізняється своїм ароматом, з легкими нотками лісового горіха, має м'який смак і довгий післясмак. Залежно від приготування може утворювати масу, що тягнеться, або золотисту скоринку.

Англійський сир Чеддер

Англійський сир Чеддер - зображення

Відрізняється помаранчевим кольором і гострувато-кислим смаком. Дуже добре підходить для пікантних піц, поєднується з Моцарелою.

Швейцарський сир Емменталь

Швейцарський сир Емменталь - зображення

Має пряний і пікантний смак, має гарну тягучість, але при охолодженні піци твердне. Добре поєднується з іншими видами сиру.

Не рекомендують додавати в піци з салямі, оскільки обидва продукти мають різкий пряний смак, і за підсумком кількість прянощів здаватиметься надмірною.

Адигейський сир

Адигейський сир - зображення

Є бюджетним варіантом для любителів піци. Ще його називають Черкеською моцарелою. М'який із кислуватим смаком. При нагріванні Адигейський за характеристиками схожий на Моцарелу в розсолі.

Грузинський розсільний Сулугуні

Грузинський розсільний Сулугуні - зображення

За текстурою також схожий з Моцарелою. Шаруватий, помірно щільний і пряний.

Є універсальним, підійде для всіх видів піц. Особливо гармонує з червоною цибулею, маслинами та нежирним м'ясом.

Сири з пліснявою Брі та Рокфор

Сири з пліснявою Брі - зображення

Сири з пліснявою Рокфор - зображення

Відрізняються в технології приготування: Брі виготовляють з коров'ячого молока, а Рокфор — з овечого. Обидва популярні у французьких піцеріях тим, що мають неповторний аромат. При виборі потрібно зупинитися на молодому. Такі краще плавляться і не тверднуть після охолодження.

Випікати піцу з такими сирами краще на низьких температурах, щоб уникнути утворення гіркоти.

Російський сир

Російський сир - зображення

Цей вид є не менш популярним і доступним, його дуже часто вибирають для приготування піц, він ідеально поєднується з усіма начинками. Має приємний і ненав'язливий смак, не перебиває інші компоненти.

Російський добре тягнеться, утворює апетитну та хрустку скоринку.

Гауда

Сир Гауда - зображення

Найбільш доступний. Ідеально підходить для овочевих піц. Має ніжний кремово-вершковий смак. Якщо старий, смак буде гоструватий. Гауда добре тягнеться і створює апетитні сирні нитки.

Незалежно від того, який сир обрано, важлива свіжість продукту, тоді він доповнить готову страву, а не зіпсує її. І невеличка порада для кулінарів: Моцарелу можна додати до будь-яких видів сирів, вона додасть вираженого смаку й аромату готовій страві.