Як начинка для піци використовується м'ясо або ковбаса, але якщо Ви хочете отримати оригінальну страву з багатим смаком, варто однозначно спробувати піцу з рибою. Така піца підкорить вас своїм вишуканим ароматом. Страва виходить смачною, багатою на вигляд, і стане гідною прикрасою будь-якого столу.

Яку рибу можна використовувати для піци

Щоб не помилитися з начинкою, важливо правильно вибрати рибу і не помилитися з її приготуванням. Як начинку можна використовувати:

  • червону солону рибу: сьомгу, форель, лосось;
  • анчоуси;
  • копчений вугор;
  • білу чи скумбрію.

Як приготувати піцу з рибою - фото 2

Як приготувати піцу зі скумбрією

Бюджетний, але водночас смачний варіант – це піца зі скумбрією. Для начинки знадобляться:

  • скумбрія свіжа, 1 шт;
  • червона цибулина;
  • петрушка;
  • томатний соус;
  • твердий сир.

Рибу можна приготувати на пару чи відварити. У першому варіанті скумбрія виходить ніжнішим і соковитішим. У пароварці вона готується 10 хвилин. Після того, як риба приготувалася, з неї ретельно віддаляються всі кістки. Для ретельного опрацювання краще використовувати пінцет. Рибу слід нарізати на дрібні шматочки.

Цибуля нарізається півкільцями. Це може бути біла або червона цибуля. Петрушка також нарізається дрібно. Далі необхідно тонко розкотити тісто і добре змастити корж томатним соусом. Потім викладається півкільцями цибуля, риба. Все це солиться і посипається італійськими травами, петрушкою та твердим сиром.
Піца зі скумбрії відправляється в розігріту до 200С духовку на 20 хвилин.

Піца з солоним лососем

Якщо хочеться більш солоної страви, тоді як начинку можна застосовувати слабосолоний лосось. Крім риби також знадобляться такі інгредієнти:

  • сіль та цукор;
  • кріп;
  • цедра апельсини;
  • сир філадельфія, моцарелла;
  • соєвий соус.

Перед використанням лосось необхідно підготувати. Рибу варто просолити сумішшю із солі, цукру, кропу та цедри апельсина і залишити її на 4-5 години під пресом. Після того, як лосось добре просочився травами та цедрою апельсина, його нарізають на тонкі довгі шматочки у вигляді паличок. Для піци знадобиться 100-150 г риби.

Далі варто розпочати приготування інших інгредієнтів. Часник необхідно перебити у блендері. Перебитий часник поєднується з вершковим сиром. Далі додається соєвий соус, сіль та оливкова олія. Приготовлена сирна начинка викладається на тісто, що розкотило. Згори корж щедро посипається сиром моцарелла. Після всіх приготування піца поміщається в духовку. Час приготування – 15-20 хвилин, до появи красивої золотистої скоринки.

Перед подачею блюдо розрізають на 8 або 16 шматочків залежно від діаметра піци і кожен шматочок прикрашається довгою смужкою солоного лосося. Для прикраси можна використовувати гілочку кропу чи петрушки. Поєднання ніжної вершкової начинки та солоної рибки роблять страву оригінальною на смак. Як лосося можна використовувати солону форель.

Кожен вид риби має свій аромат та особливості приготування. Тут важливо зрозуміти, що вам більше подобається: ніжна олійна риба або солоніша, або можливо з ноткою копченості.

Як приготувати піцу з рибою - фото 2