Як приготувати піцу із залишків продуктів після свята - фото 1

Після свят у холодильнику залишається маса продуктів, повноцінних страв з яких уже не приготуєш і подіти, виходить, нікуди. Багато хто вже призвичаївся в таких ситуаціях готувати піцу. Робиться вона нескладно, а виходить завжди смачною. Спробуйте приготувати піцу за такими рецептами.

Грецька

Потрібно:

  1. Тісто – 200 р.
  2. Шинка – 100 г.
  3. Залишки грецького салату – 300 г.
  4. Сир – 200 г.
  5. Зелень.
  6. Кетчуп.

Цілі маслини хороші в салаті, для піци їх краще нарізати. Підготовлене тісто покласти на лист, змастити кетчупом, розкласти салат, додати порізану шинку. Поставити в духовку (180 гр.), Через 15 хвилин вийняти, посипати натертим сиром і порубаною зеленню.

Піца «Олів'є»

Потрібно:

  • Залишки салату олів'є – 250 г.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Борошно - 300 г.
  • Кефір - 150 г.
  • Сіль - 2 щіпки.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Тісто на основі кефіру завжди виходить ніжним. Для його приготування треба змішати соду, сіль, кефір, олію, борошно. Замісивши тісто, відставте його на 15 хвилин. Після цього розкотити, змастити кетчупом, розподілити олів'є. Додати трохи майонезу, якщо салат до цього не заправлений. Помістити піцу на чверть години в духовку за 200 гр. Наприкінці посипати сиром.

З картопляного пюре

Знадобиться:

  1. Пюре - 300 р.
  2. Яйце – 1 шт.
  3. Борошно – 2 ст. л.
  4. Зелень – пучок.
  5. Сир – 150 г.
  6. М'ясна нарізка – залишки.
  7. Олія – ст. л.

Пюре перемішати з яйцем та борошном – основа для піци готова. Сковорідку (таку, щоб можна було використати у духовці) змастити олією. Розподілити по її дну пюре, шар має бути 2 см. Змастити пюре кетчупом. Для начинки взяти будь-яку ковбасу, що залишилася, можна зробити мікс, додати бекон, копчене м'ясо. Все нарізати, викласти на пюре, посипати порізаною зеленню, тертим сиром. Відправити сковороду до духовки на чверть годину (при 180 гр.).

З моцарелою та помідорами чері

Потрібно:

  • Моцарелла – 150 г.
  • Помідори чері – 50 г.
  • Борошно - 200 р.
  • Вода – 100 мл.
  • Цукор – щіпка.
  • Дріжджі – 4 р.
  • Томатна паста – 150 мл.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Базилік – кілька гілочок.
  • Сіль - ч. л.

Цукор та дріжджі залити теплою водою. В окремій ємності перемішати борошно з сіллю, зробити поглиблення по центру. Влити ст. л. оливкової олії, змішану з дріжджовою водою, розмішати. Вимішане тісто відкласти на 2:00 до збільшення вдвічі. Деко з тестом відправити в розігріту до 220 гр. духовку. Перемішати томатну пасту з ст. л. оливкової олії, посолити, посипати порізаним базиліком. Змастити тісто одержаним соусом і поставити в духовку на 7 хвилин. Потім піцу вийняти, покласти на неї порізані чері та моцарелу та запікати ще 7 хвилин до розплавлення сиру.

З червоною ікрою

Знадобиться:

  1. Тісто листкове готове – 250 г.
  2. Кетчуп – 2,5 ст. л.
  3. Ікра червона – 70 г.
  4. Майонез – 2,5 ст. л.
  5. Сир – 70 г.
  6. Зелень (будь-яка) – пучок.
  7. Сіль.

Тісто розморозити, розкотити, помістити на деко. З'єднати майонез з кетчупом, змастити ним тісто. Присипати натертим сиром. Помістити піцу в духовку (200 г) на 15 хвилин. Дістати піцу, дати трохи охолонути. Зелень нарізати, присипати нею поверхню основи. Розкласти зверху червону ікру. За необхідності посолити.

З лососем

Знадобиться:

  • Тісто будь-яке – 500 г.
  • Сметана – 100 г.
  • Лосось малосольний (можна копчений) - 200 г.
  • Зелена цибуля – півпучка.
  • Сир м'який малосольний – 100 г.
  • Рукола, кріп.
  • Оливкова олія.

Сир розім'яти виделкою або натерти, змішати з сметаною. Рибу нарізати скибочками. Тісто промазати сумішшю сметани та сиру, розкласти зверху скибочки лосося та посипати дрібно порубаною цибулею. Випікати в духовці розігрітій до 250 гр., близько 7 хвилин. Після цього збризкати піцу оливковою олією, за бажанням викласти зверху рукколу або посипати кропом. Їсти гарячою!

Смачного!