Як приготувати домашню піцу - фото 1

Піца - смачний і ситний коржик, з різноманітною начинкою. Її люблять діти та дорослі. Вона стане приємним частуванням для сім'ї та друзів. Приготовлена домашня піца виходить смачнішою, ніж у магазині чи кафе. Готується легко з доступних продуктів, які завжди є у домі.

Дріжджова піца

Як приготувати домашню піцу - фото 2

Приготовлена піца виходить м'яка та тонка.

Знадобиться:

  • 180-200 г борошна;
  • 150 мл теплої води;
  • одна ст. л. будь-якої оливкової олії;
  • 2-3 г сухих дріжджів;
  • 200 г шинки або ковбаси;
  • 100-150 грам сиру;
  • 200 грам печериць;
  • один помідор;
  • дві ст. томатної пасти чи кетчупу;
  • одна ч. л. солі та цукру.

У ємність з водою додають сіль, цукор, дріжджі та борошно, перемішують, приєднують масло та замішують тісто, воно виходить липким. Залишають у теплому місці на 1,5 години, попередньо накривши плівкою. Деко застилають силіконовим килимком або пергаментом для випікання. Папір змащують олією, так піца не прилипне. Викладають тісто на лист, присипають борошном, розподіляють руками і формують невисокі борти. Шинку, гриби та помідор нарізають часточками. Тісто змащують томатною пастою, почергово викладають начинку і посипають зверху сиром, натертим на тертці. Випікають при 180 25-30 хвилин, в розігрітій духовці.

Піца на лаваші

Як приготувати домашню піцу - фото 3

Ті, хто сидить на дієті, прийде до смаку піца на лаваші, вона менш калорійна і готується швидше.

Знадобиться:

  • один лист щільного вірменського лаваша;
  • 50 г м'якого або сирного сиру;
  • 30 г нежирної сметани;
  • 150 г філе курки або індички;
  • половина болгарського перцю;
  • 100 грам печериць;
  • один помідор;
  • 100-120 г твердого сиру.

Філе відварюють, остуджують, нарізають на шматочки. Помідори та гриби ріжуть часточками, перець соломкою. Лаваш змащують м'яким сиром, складають навпіл, зверху розподіляють сметану, рівномірно всю начинку та посипають сиром. Випікають 10-15 хвилин при 180°, до розплавлення сиру.

Піца з готового тіста

Як приготувати домашню піцу - фото 4

Коли хочеться смачно перекусити, а вовтузитися з готуванням немає бажання, можна приготувати піцу з готового тіста. Потрібно лише розкотити його та нарізати начинку.

Знадобиться:

  • один пласт листкового тіста;
  • 2 ложки томатної пасти;
  • 2 ложки майонезу чи сметани;
  • 5-7 штук маслин чи оливок;
  • 200 г м'ясного асорті (салямі, ковбаса, сосиски);
  • 100 г сиру;
  • одна ч. л. сухого часнику;
  • середній помідор.

Щоб тісто сильно не піднялося під час випікання, вилкою або іншим гострим предметом, роблять кілька проколів зверху. Тісто звільняють від упаковки, залишають розморожуватися. Змішують майонез, томатну пасту з часником. Помідори нарізають часточками, маслини кружальцями, м'ясне асорті соломкою чи іншим зручним способом.

Розкочують тісто, змащують соусом, розподіляють начинку та посипають тертим сиром. Випікають при 180° близько 30 хвилин, заздалегідь розігрітій духовці. За бажанням при подачі посипають кропом.

Бездрожжева піца

Бездрожжеве тісто менш примхливе і швидше готується. Основа для піци виходить тонкою та хрумкою.

Знадобиться:

  • 250 грам борошна;
  • 0,5 ч.л. харчової соди;
  • 100 мл кефіру;
  • 3 ч. л. рослинного масла;
  • половина цибулі ріпчастої;
  • 1 ч. л. цукрового піску та солі;
  • 100-120 грам пармезану;
  • помідор;
  • сушені трави до смаку;
  • два зубчики часнику;
  • 200 г копченої ковбаси або шинки.

У кефір (бажано кімнатної температури) додають соду, сіль, цукор та перемішують до повного розчинення. Частками додають борошно, що просіює. Олію виливають у тісто і вимішують руками близько хвилини, залишають на 15 хвилин. Розкочують качалкою, товщиною не більше одного сантиметра. Помідор та часник подрібнюють у блендері, додають трави та змащують тісто. Розподіляють нарізану начинку та посипають сиром. Випікають 30 хвилин при 180°, в розігрітій духовці.

Домашня піца виходить ситною та ароматною. З начинками можна експериментувати, додаючи продукти за своїм смаком та бажанням.